Internet-enquetes peilen mening inwoners Hoorn

Onderwerpen: Afsluiting Rode Steen, overweg Keern en fietsen op Grote Noord

Inwoners van Hoorn kunnen sinds kort op 3 Internetsites hun mening over aktuele kwesties kwijt. De sites zijn een particulier initiatief van Horinees Pim de Bruijn. Op www.afsluiting.tk wordt de mening gepeild rond de afsluiting van de Rode Steen. Een afsluiting die door een uitspraak van de rechter in ieder geval 6 weken is uitgesteld, maar nog steeds actueel is. De maker van de site wil de gegevens van de enquetes doorsturen naar de Gemeente Hoorn in de hoop dat men op het stadhuis naar de inwoners en ondernemers luistert. Momenteel is de site zo’n 800 keer bekeken.

De andere sites, die zeer recent van start zijn gegaan, zijn www.grotenoord.tk en www.keern.tk. Op www.grotenoord.tk wordt uw mening gevraagd over fietsen in deze belangrijkste winkelstraat van Hoorn. Op de site is het zo verwoord:

”De breedste straat van Hoorn is door de week uitsluitend in gebruik door weinig voetgangers.
Wel eens geprobeerd om snel met uw fiets door de stad te komen? Ik zou graag zien dat daar ook met een fiets gereden mag worden. Natuurlijk niet door scooter en brommers. Dat zou veel te gevaarlijk worden. Ik denk daarbij aan bestemming verkeer, klanten van de daar aanwezige winkels en het aangrenzende plein de Roode steen. Wat is uw mening?”

Op www.keern.tk wil men weten hoe lang u moet wachten bij de spoorwegovergang op het Keern:

”Hoe lang staat u gemiddeld te wachten bij onderstaande spoorwegovergangen? Ik kan er niet bij dat in een tijd dat we autootjes op de maan en mars laten rijden de spoorbomen op het keern en koepoortsweg nog met de hand bedient moeten worden. Hierdoor zijn de bomen zeker 1- 4 minuten langer gesloten dan nodig is om de trein veilig door te laten. Met alle onveilige situaties die daar weer uit voortvloeien.
Kinderen steken over als de bomen gesloten zijn de bomen worden opgetild , enz....... Wie verteld de spoorwegen dat daar tijd en geld ingestoken moet worden? Of ben ik gewoon een zeikerd en moet ik niet zo zeuren? Wat is uw mening?”

Www.Hoorngids.nl en www.Rondjehoorn.nl blijven deze sites voor u volgen. Binnenkort meer...