”Gebruik Arrow-frequenties voor publieke zenders in West-Friesland”

ingevoerd op 15-3-2009

HOORN - Het PvdA-statenlid Wagemaker vraagt staatssecretaris Heemskerk in een open brief om de vrijgekomen radiofrequenties van Arrow te gebruiken voor de publieke omroepen die in delen van Noord-Holland zeer slecht te ontvangen zijn. De zenders van Arrow zijn deze week uit de lucht gehaald omdat deze commerciele omroep de huur niet betaalde. In West-Friesland is al langer sprake van slechte radio-ontvangst en Wagemaker kaartte deze kwestie al eerder aan.
 
Lees hier de OPEN BRIEF die het PvdA-statenlid Wagemaker, woonachtig in Hoorn, aan Heemskerk stuurde:
 
Geachte staatssecretaris Frank Heemskerk,
 
Vorig jaar rond deze tijd schreef ik u een brief met het verzoek om de kwaliteit van de ontvangst van Radio 1, 2 en 3 via de ether in grote delen van midden Noord-Holland te verbeteren. Separaat heeft u ook een schrijven van de provincie Noord-Holland ontvangen die, dankzij een unaniem aangenomen motie in de statenvergadering, hetzelfde verzoek bepleit.
 
Recent hebben wij kennis kunnen nemen van de stopzetting van radio uitzendingen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM.
Hoewel ik het uitermate betreur dat de Arrow zenders niet meer te beluisteren zijn, biedt het ook weer kansen op het overvolle FM netwerk.
 
In uw antwoord, ook aan de Kamer, gaf u aan dat pas bij de nieuwe veiling van FM frequenties in 2011 de mogelijkheid bestaat om tot een herschikking te komen. Aangezien er nu landelijk goed beluisterbare frequenties door het verdwijnen van Arrow beschikbaar zijn gekomen, wil ik, mede namens vele al jarenlang gedupeerde luisteraars in Westfriesland en Noord-Kennemerland, bepleiten dat u de Arrrowfrequenties gaat gebruiken om het luisterplezier van genoemde Noord-Hollanders aanzienlijk te verbeteren.
 
In de hoop dat u mijn verzoek in overweging wilt nemen en aan tegemoet te komen, teken ik, namens vele luisteraars van de publieke radio omroep.
 
Ik zou het zeer op prijs stellen als u mij van antwoord kan voorzien.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ed Wagemaker, statenlid PvdA-NH
 

Reacties
Reactie: (Rob Verhoek)
18-3-2009, 13:20
Daar is niets overdrevens aan. Met name de publieksomroepen, en helemaal informatie- en nieuwszender Radio 1 moet storingvrij en ongehinderd in het hele land kunnen worden ontvangen, dus ook in onze regio.
Het idee van Wagemaker is prima, ik voorzie alleen weinig kans van slagen omdat de overheid deze frequenties ongetwijfeld opnieuw gaat verpatsen. Bovendien heeft naar ik meen dezelfde staatsscretaris al eens gezegd dat de inwoners van West- Friesland bij slechte ontvangst maar een betere radio moeten kopen. Een flutargument aangezien uitgebreide metingen hebben aangetoond dat de ontvangst in onze regio wel degelijk te wensen overlaat. Maar in Den Haag maalt niemand om "een paar duizend boeren daar ik dat achter kranten weggeplakte stukje Noord- Holland".

Reactie: (Kees)
17-3-2009, 17:22
De publieke zenders zijn ook in West-Friesland prima te ontvangen. Het signaal is dan wel zwakker dan vroeger maar is nog steeds goed (behalve smoms bij Ziggo dan). Het is overdreven de zenders op (meerdere) frequenties te ontvangen en liefst zo sterk dat geen antenne nodig is (zoals vroeger).

Reactie: (Roland)
16-3-2009, 18:41
Lijkt me geen goed idee. De 90.4MHz is in Hoorn vrijgekomen. Dan zou je van 1 radio zender de radio ontvangst kunnen verbeteren.

Meer info over radio frequenties:
http://radio-tv-nederland.nl