Pizzaservice geeft pizza-bonnen aan Voedselbank

ingevoerd op 23-3-2009

Pizzaservice Pronto aan de Dr. van Aalstweg 16 in Hoorn schenkt dagelijks aan een klant van de voedselbank twee pizza’s naar keuze. Eigenaar van Pronto Pizza, de heer Abdu is begaan met het lot mensen die financieel in zwaar weer zitten. Abdu: “In deze maatschappij mogen we ook wel eens om onze medemens denken zelfs nu we in een kredietcrisis zitten.” De klanten van de voedselbank krijgen een waardebon voor twee pizza’s naar keuze. Zij bellen naar Pronto Pizza, geven hun bestelling door en de pizza’s worden thuis warm afgeleverd. Zij hoeven niet de deur uit, dus geen zorgen voor vervoer.

Volgens de heer Abdu zijn de reacties van de klanten overweldigend. Andu: ‘Ze bestellen de goedkoopste pizza en dan zeg ik altijd: Neem nou een lekkere met veel ingrediënten en dat doen ze dan gelukkig.”

Han Neef, coördinator van de voedselbank Westfriesland is blij met dit initiatief van Pronto Pizza. In deze periode is het moeilijk om voor de 125 huishoudens wekelijks een volwaardig voedselpakket samen te stellen. Het productieproces bij veel producenten van voedsel is door
de kredietcrisis gereorganiseerd, waardoor er minder goederen vernietigd worden en dus geschonken worden aan de voedselbank. Natuurlijk een goede zaak, want hoe minder afval hoe beter. Het nadeel is echter voor de voedselbank dat zij haar voorraad daardoor ziet slinken en het steeds lastiger wordt om de wekelijks voedselpakketten aan de minimale eisen te laten voldoen.

Han Neef: “We zijn dan ook blij dat er toch ondernemers zijn zoals de heer Abdu die zich het lot aantrekken van personen die het financieel even niet makkelijk hebben. Hopelijk volgen er nog andere ondernemers die dit mooie voorbeeld zullen volgen.”

Reacties
Reactie: (jantje paasman)
27-3-2009, 01:21
Topactie !
Daarom zetten we Abdel graag in t zonnetje op de grootste hyves over de voedselbanken .
http://stopnu.hyves.nl/

Reactie: (polly weber)
25-3-2009, 01:08
Wat een geweldige actie! Ik maak deel uit van Leergeld Hoorn en ik weet hoeveel mensen tekort komen!

Reactie: (Eugene Reet)
24-3-2009, 11:42
Mooi bericht.