Motorrijder aangehouden na talloze overtredingen

ingevoerd op 3-9-2004

Een 30-jarige motorrijder uit Hoorn is aangehouden op de Westerblokker. De man had op zijn motor gereden zonder helm en zonder verlichting. Daarnaast overschreed hij de maximum snelheid. Bij het ontwaren van de politie ging hij er als een haas vandoor richting park. De man bleek bij de aanhouding ook een flinke slok op te hebben, hij blies 480 ug/l. Hij verzette zich tegen de aanhouding en moest geboeid worden. De motorrijder had geen rijbewijs. De motor zelf bleek alleen geschikt te zijn voor circuits en voerde daarom geen kenteken en verlichting. Voor alle gepleegde overtredingen krijgt de man een proces-verbaal.



Preventief fouilleren


In de omgeving van de Kersenbogaard heeft de politie woensdag tussen 18.00 en 22.00 uur preventief gefouilleerd. Daarbij zijn 89 mannen en 41 vrouwen gefouilleerd en zijn 49 voertuigen doorzocht. Aangetroffen werden een alarmpistool en een katapult. Van beide voorwerpen is afstand gedaan door betrokkenen.



Dreambiker bekeurd


Een 15-jarige inwoner uit Hoorn krijgt een bekeuring voor het rijden met zijn Dreambike (een mini-motor) op een trottoir langs de Poortwachter. Toen de jongen de politie zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. Daarbij gebruikte hij fiets- en voetpaden. Door verschillende omstanders, die zich eveneens stoorden aan het gedrag van de jongen, kon de politie de identiteit en het adres van de jongen achterhalen. Hij is tevens gewaarschuwd niet meer te rijden op de openbare weg, anders wordt zijn dreambike in beslag genomen.



Jongen ingesloten na belediging


Een 16-jarige jongen uit Hoorn is op de Blokmergouw aangehouden nadat hij weigerde zijn personalia op te geven aan een vrouwelijke agent. De agente vroeg hem daarnaar nadat hij en een paar anderen geluidsoverlast hadden veroorzaakt. De jongen beledigde de agente en weigerde ‘door een vrouw aangesproken te worden’. Hij is ingesloten op het bureau.