Performances in Hotel Mariakapel

ingevoerd op 6-9-2004

In september zijn in Hotel Mariakapel performances te zien van de Time Foundation, een interdisciplinaire groep kunstenaars/theatermakers, verbonden aan DASARTS (de postacademische opleiding van de Amsterdamse Theaterschool.)

De Time Foundation is een initiatief van Christiane Lopes da Cunha (beeldend kunstenaar uit Brazilië/Portugal), Igor Dobricic (dramaturg/schrijver uit Servië) en Thomas Johannsen (regisseur/acteur uit Duitsland). Naar aanleiding van een gezamelijk verblijf in Senegal, waar zij vorig jaar met DASARTS een aantal maanden werkten op een beroemde afrikaanse dansschool, besloten zij hun afstudeerproject op DASARTS samen vorm te geven. Voor dit nieuwe project, getiteld We desire to tell you about it, nodigden ze een aantal mensen uit waar ze in Senegal mee hebben gewerkt: Pierre Sanouvi (danser uit Togo) en Sergio Oliveira (danser uit Brazilië) en tevens een groep jonge amateur-toneelspelers uit Belgrado, die tijdens de Joegoslavische oorlog vier jaar lang Igor Dobricic als begeleider had.

De groep werkt deze zomer drie maanden lang samen aan de verbeelding en verbinding van ieders persoonlijke verlangens en drijfveren, opeenvolgend in een verlaten dorpje in Bulgarije, in Belgrado in Servië en nu in Hoorn. Het veranderende resultaat, waarin videoprojecties, dans en improvisatie centraal staan, was en is te zien op diverse internationale kunst- en theaterpodia, waaronder REX Cultural Laboratory B92, Belgrado, Belgrado Museum voor hedendaagse kunst, Hotel Mariakapel in Hoorn, het Bimhuis in Amsterdam en het Grand Theatre in Groningen.

Van 1 t/m 20 september verblijft de Time Foundation in Hotel Mariakapel in Hoorn en toont hun samenwerking in drie performances:


Programma

vrijdag 10 september, aanvang 20.00 uur
zaterdag 11 september, aanvang 16.00 uur
zaterdag 18 september, aanvang 16.00 uur

De performances duren ongeveer 1,5 uur en zijn gratis toegankelijk!
Met dank aan de Gemeente Hoorn en de Provincie Noord-Holland
Meer informatie: www.hotelmariakapel.nl of bel 0229-273573

Hotel Mariakapel - Korte Achterstraat 2a, Hoorn
NB: NIEUW POSTADRES: WEESHUISTUIN 1, 1621GE HOORN

http://www.hotelmariakapel.nl
http://www.timefound.org
http://www.dasarts.nl