Vereniging OudHoorn: ”Bomen-maffia in Hoorn?”

ingevoerd op 29-3-2009

”Is er sprake van een bomen-maffia?” Dit vraagt de Vereniging Oud-Hoorn zich af in een artikel op hun website. Er komt steeds meer twijfel over de noodzaak van het kappen van bomen in Hoorn. De historische vereniging heeft zelf ook al slechte ervaringen met de herplant van kleine boompjes tegenover het verenigingsgebouw op Onder de Boompjes.

Op de site schrijft Oud-Hoorn: ”Is er sprake van een bomen-maffia? Na de onnodige kap van monumentale bomen aan de weeshuistuin, de vernieling aan de tulpenboom en de kap van vele andere monumentale bomen rond het Missiehuis dachten we dat er slechts twee bomen te fors gekortwiekt werden bij de school aan de Messachaertstraat. Uit onderstaande brief van de bewoners blijkt dat de plannen verder reiken. Kortom tijd om eea aan de orde te stellen.”

De Fractie Tonnaer heeft de bewoners inmiddels steun toegezegd: ”Wat ons betreft kan en mag pas tot kappen worden overgegaan indien onomstotelijk is vastgesteld dat kappen onvermijdelijk is en er met de bewoners overeenstemming is over de her te planten bomen. Dat jullie wantrouwig zijn tegenover het college van B&W kunnen wij ons goed voorstellen. Ervaringen in de Eikstraat en Onder de Boompjes dwingen jullie tot een dergelijke houding. Wij beloven jullie de ontwikkelingen op de voet te zullen volgen.” Aldus Roger Tonnaer in een mail aan de verontruste bewoners.

Wilt u meer lezen over het bomen-beleid in Hoorn? Toets dan in de rechterkolom bij de zoek-functie ”bomen” in.

Via onderstaande link kunt u op hun site de brief van bewoners van de Joh. Messchaertstraat aan het College van B&W lezen:
 

Reacties
Reactie: (freek)
1-4-2009, 13:13
Wat een wanproducten leveren deze ordinaire kortzichtige arrogante agressieve boekhouders in het gemeentelijk achterkamertje.
Weg met die lui.....
En groen links is echt een aanfluiting gebleken: "Sloop-links" klinkt beter.

Reactie: (Dwazig)
1-4-2009, 08:33
Deze kap-manie gaat werkelijk alle arrogantie te boven. Vrouwe Van Weel dient met haar krakende handen van onze bomen af te blijven. Zij erkent in het Grote Groen haar meerdere niet, en dat maakt van haar een gekwetst existentieel schepsel. Creaturen als haar hebben door deze wereld een veelvormigheid van eng gedrag laten trekken...

Reactie: (freek)
1-4-2009, 01:24
Tja, zo lang de gemeente de opvatting van een enkele bewoner die klaagt als aanleiding gebruikt om de halve stad te kappen. er zijn al veel meer van zulke voorbeelden, zoals Kloosterhout en de Houtzaagmolen, waar ook alles om moest.
bij om te zien dat nu ook Roger Tonnaer zich druk maakt om het bomenbestand in Hoorn; tot nu toe waren dat alleen de fracties van Groenlinks en de PvdA, en maakten de andere fracties deze twee fracties belachelijk. Het ergst is het CDA, met een wethouder die in iedere scheefliggende stoeptegel een reden ziet om de bomen tot 500 meter in de omtrek te kappen.
Bij Hoorn ’80 ziet het er nu ook niet meer uit, vreselijk.

Reactie: (a.mulder)
31-3-2009, 13:37
Voor straf geen wachtgeld voor mevrouw de wethouder.

Reactie: (m.vermeer)
31-3-2009, 13:24
Wethouder Cilia van Weel is de motor achter de voortschrijdende ontgroening van Hoorn. Volgens haar moeten al die kostelijke bomen worden gekapt omdat ze ziek, zwak of misselijk zijn. Na de kap blijkt meestal dat dit leugens zijn. Wanneer wordt de gemeenteraad eindelijk eens wakker en wanneerf wordt de wrede bomenverdelgster tot de orde geroepen?

Reactie: (Marjon)
31-3-2009, 09:25
ZIJN ZE BIJ DE GEMEENTE HOORN NOU HELEMAAL GEK GEWORDEN! De ontwikkeling op de voet volgen heeft geen zin, dan is het al te laat.
De personen die hiervoor aansprakelijk zijn moeten NU worden gestopt.

Reactie: (Dwazig)
30-3-2009, 19:58
Brigade Kettingzaag; op naar de tuinen van wethouder Van Weel en de heer Van Marle!

Reactie: (margreet)
30-3-2009, 17:02
het fietspaadje bij de koewijzend richting abdij [blokker] zijn ook alle bomen van takken ontdaan alleen de stammen staan er nog maar dat zal niet zo lang meer duren margreet

Reactie: (kees)
30-3-2009, 13:23
...en de sloop is nog lang niet klaar. Ook dit -een der laatste- leuke stukje ’mini bos’ (tussen Dukaaat en Lageweg) daar zijn bouwplannen voor gemaakt door deze gemeente, terwijl er al bijna niets meer is aan parkjes!

het is dit stukje "bos":

http://www.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=hoorn+kersenboogerd&s

Reactie: (jan)
30-3-2009, 12:07
En weer het zoveelste amateuristische gepruts daar op de nieuwe steen, ongelooflijk gewoon.

Reactie: (karel)
30-3-2009, 00:01
Het is een schandalige kaalslag!!!