Open Asieldagen op 2 en 3 oktober

ingevoerd op 20-9-2004


Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober worden de jaarlijkse Landelijke Open Asieldagen gehouden. Vrijwel alle Nederlandse asielen doen hieraan mee, en in Hoorn kunt u een kijkje komen nemen in het dierenasiel aan de Schellinkhouterdijk 1.

In de Nederlandse dierenasielen worden per jaar ruim 70.000 honden en katten opgevangen. Deze tijdelijk “daklozen” hebben één ding gemeen: het zijn allemaal leuke/lieve/karaktervolle dieren die een tweede kans verdienen. Daarom doen de asielen er alles aan om een nieuwe baas voor ze te vinden. En met succes! In het Dierentehuis Hoorn bijvoorbeeld werd vorig jaar voor ruim 90% van de binnengebrachte honden en katten een nieuwe baas gevonden.

Tijdens de Open Dagen kan het publiek tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje achter de schermen nemen. U kunt vragen stellen over het asielwerk en kennis maken met de aanwezige asielhonden en –katten. Maar er is nog meer te beleven: op zaterdagmiddag geven de hondengeleiders van de plaatselijke politie demonstraties pakwerk met hun honden, en op zondagmiddag geeft het Dogfrisbeeteam de Dreamcatchers demonstraties hondenfrisbee. Ook is op zondagmiddag Stichting de Ezelsociëteit aanwezig, een opvangtehuis voor verwaarloosde en/of dakloze ezels. Zijn nemen twee bewoners van de opvang mee.
Beide middagen zijn ook het Brooke Hospital for Animals, het Comité Anti-Stierenvechten en Proefdiervrij aanwezig met een informatiestand, en is er een mini rommelmarktje ten bate van het asiel.
Bovendien zijn er dierendagpakketjes te koop om uw hond of kat thuis te verwennen en daarmee tegelijkertijd de asieldieren te steunen. En verwen uzelf eens met onze versgebakken poffertjes!

Om eventuele impulsaankopen te voorkomen, worden tijdens de Open Dagen geen dieren geplaatst. Als u een bepaalde hond of kat uitkiest, kunt u deze wel reserveren en in de week erna ophalen.