Begrotingsmarkt 25 september: praat mee over de bezuinigingen

ingevoerd op 21-9-2004

In het stadhuis vindt op zaterdag 25 september van 13.30 tot 16.30 uur een begrotingsmarkt plaats. Zo’n begrotingsmarkt is een nieuw fenomeen in Hoorn: iedereen kan en mag meepraten over de begroting voor 2005 en de door B en W aangedragen bezuinigingssuggesties.
De begrotingsmarkt dient als een openbare marktplaats waarop vertegenwoordigers van organisaties en instellingen en inwoners van Hoorn met de raadsleden in gesprek kunnen gaan over het financieel reilen en zeilen van de gemeente Hoorn.

Richting geven
De bezuinigingssuggesties van het college lopen uiteen van het verhogen van de leges tot het verlagen of afschaffen van subsidies. Het gaat om forse bezuinigingen. In 2005 moet, volgens een tussenstand in september 2004, 3,7 miljoen euro worden bezuinigd. De optelsom van de bezuinigingssuggesties valt hoger uit dan 3,7 miljoen euro, zodat er voor de gemeenteraad te kiezen valt. Het gaat om een mix van suggesties op het gebied van verbeteren van de efficiency, taakreductie of taakbeëindiging en inkomstenverhoging. Organisaties, instellingen en inwoners van Hoorn kunnen op de begrotingsmarkt raadsleden proberen te overtuigen en te beïnvloeden bij het maken van de ingrijpende keuzes waarvoor de gemeente staat. De raadsleden kunnen de verzamelde informatie meenemen in de speciale vergadering van de commissie Bestuur en Middelen van 6 oktober. De uitkomsten van die vergadering worden verwerkt in de conceptbegroting die de gemeenteraad half oktober krijgt. Besluitvorming over de begroting 2005 vindt plaats op 10 november 2004.

Meer informatie
Meer informatie over de bezuinigingssuggesties is te vinden op www.hoorn.nl en in te zien bij de voorlichtingsbalie in het stadhuis.