Voortaan vooraf betalen op Transferium en Pelmolenpad

Per 1 oktober betaald parkeren in parkeergarage Schouwburg Het Park

Voor automobilisten die hun auto op het Transferium of het parkeerterrein Pelmolenpad parkeren, gaat er op 1 oktober het een en ander veranderen. Vanaf die datum staan op beide terreinen nieuwe parkeerautomaten waar je direct bij aankomst een kaartje koopt, dat zichtbaar achter de voorruit moet worden gelegd. Betalen kan contant en met de chipknip. De roadblocks bij de in- en uitritten van het Transferium en het Pelmolenpad worden buiten werking gesteld.

Voor treinreizigers die parkeren op het Transferium geldt niet langer het extra voordelige dagtarief van € 0,40. Zij gaan net als de andere dagparkeerders € 1,30 betalen. Dit tarief geldt voor maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Buiten deze uren is het parkeren gratis.

Abonnementen
De huidige plastic abonnementen maken plaats voor kartonnen abonnementkaarten.
Om in aanmerking te komen voor een abonnement voor het Transferium moet men een vervoersabonnement van NS of Connexxion kunnen overleggen. Voor een abonnement voor het Pelmolenpad moet men kunnen aantonen dat men als werknemer in de binnenstad werkzaam is.
Om diefstal en misbruik te voorkomen, is de vergunning voorzien van het kenteken van de auto van de abonnementhouder. Voor het Transferium en het Pelmolenpad is er keuze uit een maand- en jaarabonnement. De nieuwe abonnementen zijn te koop bij de beheerders van het Transferium en bij het Bureau Stadstoezicht.

Betaald parkeren in parkeergarage Schouwburg Het Park
De parkeergarage Schouwburg Het Park is al enige tijd voor parkeren opengesteld. Met ingang van 1 oktober moet er voor het parkeren in deze garage betaald worden. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag (op werkdagen) van 09.00 uur tot de volgende dag 01.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Voor één uur parkeren moet € 1,00 betaald worden, met een maximum van € 7,00 per dag. In de periode tussen 18.00 uur en 01.00 uur de volgende dag betaalt men ook € 1,00 per uur, maar dan is het maximumtarief
€ 3,50.

Meer informatie
Het adres om antwoord te krijgen op alle vragen over parkeren, parkeervergunningen en abonnementen, is het Bureau Stadstoezicht, Roode Steen 14, telefoon 0229 252066. Het bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Het loket op het Transferium is geopend op maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en op donderdag (koopavond) tot 20.45 uur.