Gemeente Hoorn plant 1 boom

ingevoerd op 1-4-2009

Nieuws is het natuurlijk wel: De gemeente Hoorn plant een boom. Of zou het een 1 april grap zijn? Nadat de afgelopen maanden veel bomen in Hoorn zijn omgezaagd, en er ook een aantal op de planning staan om gekapt te worden, wordt er nu gestart met het ’Kerseboompad’. Zo bericht de gemeente. Uiteindelijk worden het 26 bomen, maar er zal slechts elk jaar een boom worden geplant. Het pad is dus over 26 jaar klaar. 
Als u wethouder Van Weel wilt helpen met het planten van deze boom, bent u vrijdag van harte welkom. En misschien kunt u haar dan ook aanspreken op die omgekapte bomen in onze stad...
 
Hier het bericht van de gemeente:

Hoorn legt Kersenboompad aan in Kersenboogerd

Op vrijdag 3 april legt de gemeente Hoorn het ‘Kersenboompad’ aan in het Willem Wiesepark in de Kersenboogerd. Het pad bestaat uit 26 kersenbomen, één boom voor elk jaar dat de wijk de Kersenboogerd bestaat. Het is de bedoeling om hier ieder jaar één kersenboom bij te planten. Dit naar aanleiding van een unaniem aangenomen motie van fractie De Meij.

De eerste boom wordt om 11.00 uur geplant in het bijzijn van wethouder Cilia van Weel en raadslid Chris de Meij. Ook zijn van de zes scholen uit de buurt één of meerdere klassen aanwezig om te helpen met het planten.

Belangstellenden kunnen zich vanaf 10.30 uur verzamelen bij Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1. Om 11.00 uur start het officiële gedeelte bij de ingang van het Willem Wiesepark, aan de kant van het geasfalteerde manifestatatieterrein. Alle bewoners van de Kersenboogerd zijn van harte welkom.

Reacties
Reactie: (laby)
7-4-2009, 21:12
klopt die tags, boom, bomenkap, bomen.

Reactie: (Chris)
1-4-2009, 22:29
Niet helemaal goed begrepen denk ik. Er worden 26 bomen geplant omdat de Kersenboogerd 26 jaar oud is. In de toekomst komt er dan elk jaar 1 bij. Het is dus niet zo dat er pas over 26 jaar een pad met 26 bomen is. Over 26 jaar moeten er 52 bomen staan (Hoorn kennende zijn de 26 bomen die nu geplant zijn dan alweer gekapt, maar dat terzijde).

Reactie: (laby)
1-4-2009, 19:52
Wat een onzin, hoe komt je aan aandacht voor jezelf. van 6 scholen een of meer klassen?? Amateurs,