Mutter is tegenwerking Hoorn goed zat

ingevoerd op 1-4-2009

Horeca-ondernemer Martin Mutter is de gemeente Hoorn goed zat. Dit blijkt uit een ’open brief’ die hij heeft verstuurd in reactie op eenzelfde brief van twee raadsleden. De uitnodiging voor een gesprek over de vervallen staat van zijn vele panden in de binnenstad slaat hij af. De afgelopen twintig jaar geleden dreigde Mutter menig maal Hoorn te verlaten en terug te gaan naar zijn geboortegrond in het oosten van het land, maar toch bleef hij zijn horeca- en pandenimperium uitbreiden.

In een Open Brief aan horeca-exploitant Mutter van o.a. Café De Beiaard vroegen de raadsleden Bruijns en Mol van de PvdA en VOC Hoorn vorige week aandacht voor de verpaupering van delen van de Hoornse binnenstad. Mutter bezit nog al wat onroerend goed in de binnenstad, waaronder enkele winkelpanden op het Nieuwland, en de raadsleden willen hem in een gesprek aanspreken op de uitstraling van de panden: ”De VOCHoorn en de PvdA-fractie in Hoorn zien met lede ogen de leegstand aan die zich vooral voordoet bij uw vastgoed. Wij willen een beroep op u doen om deze panden zo snel mogelijk te verhuren.” 
 
Dat gesprek zal er niet komen. Mutter is de jarenlange tegenwerking van Hoorn meer dan zat.

Lees hier het bericht van nhd.nl:

Mutter slaat deur keihard dicht voor gesprek

Martin Mutter, eigenaar van Centipede Holding, weigert een gesprek met raadsleden Piet Bruijns (PvdA) en Piet Mol (VOCH) over leegstand van zijn panden aan het Nieuwland. In een open brief doet hij een boekje open over de frustraties waar hij als ondernemer in Hoorn tegenaan loopt. De brief bevat slecht nieuws voor Hoorn: Mutter heeft weer een pand dat wat hem betreft mag instorten.
Mutter is verbolgen over het vervroegen van het sluitingsuur per 1 januari 2010, de aanwezigheid van de coffeeshop aan het Kerkplein en bovenal over de tegenwerking die hij voortdurend zegt te ondervinden van de gemeente.

Hij stelt nooit enige waardering te hebben gekregen voor zijn ondernemerschap en de zware investeringen die hij tot zes jaar geleden deed in panden en in horecabedrijven. Integendeel: ’In de loop der jaren heb ik zoveel bouwstoppen, aanschrijvingen, dwangsommen en andere tegenwerking van de gemeente Hoorn mogen ontvangen dat ik overweeg er een kwartetspel van uit te geven’, schrijft hij. En: ’Ik ben van mening dat een stad die bestuurd wordt door mensen met een dorpsinstelling die zonder enige visie opereren vroeg of laat te maken krijgt met iemand die het niet langer pikt.’

Mutter is bestuurder van Centipede Holding. Hieronder valt een aantal ondernemingen. Vastgoed en exploitatie van horecabedrijven zijn in aparte BV’s ondergebracht.

Lees een eerder bericht hier:

Reacties
Reactie: (Wally Ooms)
5-8-2010, 11:48
Het kenmerk van een kwal is, dat ie zinloos ronddrijft op het water. En als er iemand in zijn buurt komt gaat ie bijten. Zonder enige reden. Vriend @Kwalletje hier doet niets meer dan dat.
En de diagnose van @Qwartje is niet compleet. De uitkomst kan namelijk ook zijn, dat er sprake is van een splinter in de vinger.
Mijn advies aan @Kwalletje (wie kiest er nou toch zo’n naam zeg?) luidt: steek die vinger in je achterste. Knijp de bilspieren samen en hou dat 72 uur vol. En daarna weer een berichtje tikken op je computertje. Kijken of er wat knaps uitkomt.

Reactie: (Qwartje)
5-8-2010, 10:55

@Kwalletje

Uw ongefundeerd-verongelijkte toontje even daargelaten, @Kwalletje: waar komt dit nu opeens vandaan? U grijpt, schijnbaar zonder reden, plotseling terug op een topic uit april vorig jaar. Door wie of wat wordt u aangestuurd? Waar zit de pijn? Doet uw hele lijf, overal waar u met uw vinger op drukt, zeer? Dan heeft u een gebroken vinger.

U legt getuigenis af van grote universele kennis aangaande kruit, klagen, eerkondes, ware vrienden, mannen met karakter, en butter. Voorziet uw parate kennis ook, zo uit de losse pols, in het zoutgehalte van de oceaan? Nee? Geeft niet. Vraag ik het wel aan ’n ander kwalletje.

Reactie: (martin mutter)
5-8-2010, 10:43
Rustig maar jongens ik heb geen probleem met kwalletjes, ik kan niet eens zwemmen.

Reactie: (Daniel)
5-8-2010, 10:28
Ondernemen in Hoorn staat gelijk aan vetraagde zelfmoord, ik kan niets anders dan Martin gelijk geven door de kont tegen de kribbe te gooien. Niets maar dan ook niets zal de gemeente er aan gelegen zijn om van ONS Hoorn een bruisende stad te maken. Liever laten zij zich achterover in het pluche zakken en hebben geen weet van wat er werkelijk in de stad gebeurd..En maar blijven klagen dat de afstand tussen inwoners en "bestuur" zo groot is..

Martin, als je mensen nodig heb om de barricades op te gaan....

Reactie: (horinees)
5-8-2010, 10:07
Kwalletje moppert, nagelt hier een ondernemer aan de schandpaal.
Als je iets op het hart hebt, vraag dan een gesprek aan met Mutter, de man zal daar graag tijd voor reserveren.

Ik zou zeggen: hier hebben wij weer een schoolvoorbeeld van de beste stuurlui die weer aan de kant staan.

Mag ik Kwalletje voorstellen om eens een eigen zaak te beginnen?
Dan ervaart hij/zij zelf de onophoudelijke bemoeizucht en ziekmakende betutteling van onze grote geliefde overheden. Ja, begint u maar uw eigen toko, dan praten wij over vijftien jaar nog weer eens verder. Vijftien jaar, niet eerder. Tenzij u voor die tijd struikelt, de kans daarop is meer dan 65%. Succes. Tot dan.

Reactie: (kwalletje)
5-8-2010, 09:51
Het wordt tijd dat Mutter zijn kruit maar in een andere stad gaat afschieten, hier zijn wij hem zat, altijd klagen en klagen, wacht hij soms op een eerkonde hart voor de stad, kom zeg, wie denkt hij wel wie hij is, hij wil alleen maar geld verdienen en wel zo snel mogelijk, vraag hem maar eens wie zijn ware vrienden zijn, want die heeft hij niet, de ziele poot. Misschien dat de plek bij de klaagmuur een optie voor hem is, kan hij lekker zeiken tegen de jongens van Bontekoe, dat waren tenminste mannen met karakter, maar butter, laat mij niet lachen, weg met die man

Reactie: (Pauline)
5-4-2009, 12:40
Ik sluit mij geheel aan bij Jacqueline. Een vreemd stukje in de krant, waar in eerste instantie de hoeveelheid stijl-en spellingsfouten opvalt. Ook de ondertekening die mist, maakt het geheel een kinderachtig spelletje, waarvan ik mij afvraag welke mensen er toch op zulke plekken zitten - zoveel politiek, gemeente als Beiaard Groep eigenaar.
Vreemde manier van werken...



Reactie: (Jacqueline)
5-4-2009, 10:49
Ik las zojuist het desbetreffende ingezonden stuk in de Zondagskrant. Wat me meteen opviel, is dat er twee raadsleden met naam genoemd worden maar dat de brief niet is ondertekend. Er staat alleen een bedrijfsnaam onder, "Centipede holding bv". Na wat googlen kwam ik al snel via deze site achter de naam van de eigenaar van de holding en schijnbaar de schrijver van het stuk. Waarom zou deze man zijn naam niet vermeld hebben? Denkt hij soms dat iedereen hem kent? Dan nog, zelfs Balkenende zet zijn naam onder al zijn stukken.

Verder valt het me op dat de man zichzelf in het stuk herhaaldelijk tegenspreekt. Zo is hij boos op ambtenaren die zijn werkzaamheden stopzetten omdat hij is begonnen zonder dat hij de daarvoor benodigde vergunningen heeft. Volgens hem was "Hoorn een pareltje rijker" geweest als ze hem niet hadden gedwarsboomd, "nu mag het van mij instorten". Vindt hij soms dat hij "de officiële weg" niet hoeft te kiezen? Hoe een gemeentebeleid ook mag zijn, dat is toch een opmerkelijke redenering.

Verder barst het stuk van de spel- en stijlfouten. Het lijkt meer op een stukje dat in een opwelling uit frustratie is geschreven. Niet het beste uitgangspunt.

Reactie: (ruud)
5-4-2009, 10:25
hoe slecht zijn sommigen van U geinformeerd.
ook hier blijkt eens te meer dat een groot deel van de bewoners van deze stad niet op de hoogte zijn van wat zich in deze afspeelt.
mijn advies zou zijn: begin een bedrijf hier in Hoorn....dan kunt U aan den lijve ondervinden hoe het is om ondernemer te zijn....

Reactie: (Fred)
2-4-2009, 11:26
Overal waar mutter zijn voet tussen de deur krijgt verloederd de buurt.
Dus als hij weer naar zijn geboortegrond zou vertrekken, dan zou voor menigeen een droomwens in vervulling gaan.
Ik vrees echter dat hij hier nog wel een poosje zijn zakken zal proberen te vullen, maar hopelijk kan de crediet crisis daar nog een stokje voor steken.
Vrijwilligers gevraagd om daar voor te bidden.

Reactie: (Xander de Groot)
2-4-2009, 11:19
Hoe je ook moge denken over de handelswijze van Centipede cq Martin Mutter, het is wel aan onze stadsbestuurders om randvoorwaarden te creeeren waarbinnen het mogelijk is om te ondernemen. Bij gebrek aan visie en daadkracht van deze heren/dames is het niet billijk om de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ondernemers te leggen.

Reactie: (Eugene Reet)
2-4-2009, 10:33
Er is toch wel een forensisch geschoolde psychiater,die onze Martin kan bijstaan?

Reactie: (Laurens)
2-4-2009, 10:23
Ik ben het helemaal eens met de heer Mutter!! Gemeente Hoorn is één van de moeilijkste gemeenten die ik ben tegen gekomen. Ambtenaren binnen deze gemeente gedragen zich als middeleeuwse regenten en landheren. Ik ben zelf schandalig behandelt door medewerkers van de ruimtelijke ordening.

Ambtenaren behoren onafhankelijk en objectief te zijn, en de burger dienstbaar te zijn (zover dat natuurlijk kan).

Dat er nu mensen zijn die ten koste van hun eigen portemonnee de gemeente een hak willen zetten geeft alleen maar aan hoe gefrustreerd de ondernemers in Hoorn zijn!!!


Reactie: (henk)
1-4-2009, 23:06
zo heeer mutter wat ons betreft moet je maar je koffer pakken en oprotten uit hoorn

Reactie: (Chris)
1-4-2009, 22:35
Eerst ontkennen dat de panden van jou zijn, en als de truc met Beiaard en Centipede dan niet opgaat (beide zijn van Mutter, dat haddend e raadsleden goed door) zo’n verongelijkte reactie geven. Wat een heerschap zeg. Waarom zou Hoorn iemand dankbaar moeten zijn die zelf zijn zakken goed gevuld heeft en die maling aan de regels heeft. En er bovendien van alles bijsleept, want hij had zijn panden al leeg staan toen er nog geen sprake was van een ander sluitingsuur.

Snel boycotten die zaken van Beiaard/Centipede. En laat Mutter dan maar als een duizendpoot terug onder een steen in het oosten van het land kruipen.