CURSUS “VOGELS KIJKEN”

ingevoerd op 30-9-2004


Natuurlijk weet je wel dat er allerlei soorten vogels bestaan. En het valt je soms ook wel op als er een vreemde vogel in de tuin zit. Maar als je dan in een vogelboek gaat bladeren om de naam op te zoeken lijken alle veren wel door elkaar te dwarrelen….
Voor zulke belangstellenden, die graag kop van staart willen leren onderscheiden, is er de cursus “Vogels kijken”. De start is op 27 oktober en zal in totaal 5 woensdagavonden in oktober en november in beslag nemen daarnaast zijn er 3 excursies waarin je leert waarop je moet letten om vogels een naam te kunnen geven.

Het najaar is de tijd van de vogeltrek en tijdens de excursies op zaterdagen zullen we speciale plaatsen bezoeken waar vogeltrek goed is waar te nemen. Daarbij hoort ook het bezoek aan een vogelringer.

De cursusavonden zijn van 19.30-22.00 uur en worden gegeven in Enkhuizen. Totale kosten € 35,-.Docenten zijn ervaren en actieve vogelaars van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afdeling Hoorn/West-Friesland. Zij tonen veel materiaal uit de praktijk, geven adviezen voor een goed vogelboek en stellen allerlei verrekijkers beschikbaar.

Info en aanmelding op: dehoornbloem@hoorn.knnv.nl of tel:(0229) 23 04 19.