PvdA-fractievoorzitter plakt illegale affiches op Rode Steen

ingevoerd op 3-10-2004

Fractie-voorzitter Wagemaker van de Hoornse PvdA-fractie is het helemaal zat. Zat dat er nog steeds geen schot zit in de nieuwbouwplannen voor de ”Winston-hoek” op de Rode Steen. Daarom heeft hij dit weekend illegaal affiches geplakt op de schutting die om het kale terrein staat waar tot vier jaar geleden de Winston-bioscoop stond. Vier jaar geleden brandde deze af en sindsdien heeft het ”mooiste plein van Hoorn” een groot gapend gat dat door een met graffiti bespoten schutting enigszins wordt verborgen.

Toen recent enkele bewoners en ondernemers bezwaar maakten tegen de nieuwbouwplannen, was voor PvdA-er Wagemaker de maat vol. Hoewel deze mensen van hun recht gebruik maken, vindt de fractievoorzitter het nu welletjes. En daarom plakte hij zaterdag de affiches (zie foto’s) op.

Overigens had Wagemaker ook al eerder geklaagd bij het College van B&W. Volgens hem duurden de procedures te lang en moest er wat gebeuren. Het College gaf toen aan geen invloed te hebben op de particuliere plannen.

Reacties
Reactie: (Nick)
6-4-2007, 23:11
Zonde van de graffiti hoor.

Reactie: (R.O. Tabois)
4-11-2004, 20:02
Wat alle achtergronden ook mogen zijn; na 4 jaar kunnen we niet meer spreken van spoedbesluit!Hoogste tijd voor actie!

Reactie: (jaques)
31-10-2004, 14:31
jammer jammer jammer, wederom zie ik de bekrompenheid van de hoornse burger... grote mond veel commentaar maar van enige kennis van zaken is.. helaas geen sprake.
de gemeente houdt zich weer eens niet niet aan hun eigen regels en drukt gewoon een plan erdoor . hoe is dát toch mogelijk? ook goed het inmense pand bekeken? hoogte 15 meter..... endrie horeca zaken erbij... ja het is al zo lekker druk op de dode steen...
laat er toch eerst een wat meer kwaliteit komen !
natuurlijk moet er iets komen op die plek, dat is hoog nodig, maar dan wel iets waar we iets aan hebben geen tweede blauwe steen alsjeblieft!!
en de garantie dat de rij bomen zal blijven staan ook als er 7 appartementen komen....
en,heren beleid makers om een horeca bedrijf te starten is meer inzicht nodig dan men denkt... dat kunnen we nu al zien de huur prijs die de van tellinkjes in het hoofd hebben liegen er niet om ! hoe moet een ondernemer dit verdienen???
van een normale exploitatie van horeca kan dan ook met de gevraagde huren geen sprake zijn en ik vrees dan ook voor meer ellende op de rode steen dan een verbetering van het horeca aanbod.
p.s. is er al iets verhuurd????

Reactie: (Michael)
5-10-2004, 11:22
Nu eindelijk de meeste bewoners akkoord zijn gaat de horeca dwars liggen met de heer Mutten van de Beiaard groep voorop.

Zielig en gewoon bang voor concurrentie...

Goeie actie van de fractievoorzitter

Reactie: (rockindaddy1)
4-10-2004, 12:54
oeps...foutje gemaakt tijdens mijn betoog...lees in plaats van Wagenaar graag Wagemaker (sorry partijgenoot)

Reactie: (Rockindaddy1)
4-10-2004, 12:53
Ja laten we het vooral eens gaan hebben over de superactie van Dhr.Wagenaar die op niet mis te verstane wijze uiting geeft van zijn ongenoegen dat het mooiste plein van Nederland al gedurende 4! jaar een gapend gat herbergt,en de nieuwbouwplannen worden natuurlijk keer op keer afgeketst door het indienen van bezwaarschriften van mensen die vrezen voor de teloorgang van hun rustige woongenot,zoals al tijdens eerdere discussies is opgemerkt is dat een bijkomende zaak als je in de binnenstad gaat wonen.Het liefst zouden deze huiseigenaren natuurlijk zien dat Hoorn door blijft gaan met het worden van een slaapstad,da’s ook een prettig voorzuitzicht wetende dat er over een paar jaar nog meer mensen in deze stad wonen die ook graag vertier willen maar door deze bezwaarmakers veroordeelt worden om dat vertier ergens anders te gaan zoeken dan op de Roode steen want de oudjes aldaar willen natuurlijk om 7 uur naar bed en daarom moet de rest van de hoornse bevolking zich daar naar schikken....mocht de heer Wagenaar hulp nodig hebben voor het (illegaal) plakken van demonstratieve uitingen van zijn mening(en die van vele andere Horinezen) houdt ik mij alvast aanbevolen..

Reactie: (Amstel 146)
4-10-2004, 11:14
Een onaanvaardbare inmenging door de PvdA in de persoonlijke afweging van belanghebbenden in de Rode Steen situatie.

Denk en hoop niet dat belanghebbenden zich door de heer Wagemakers zullen laten bëïnvloeden, en een voor zichzelf verantwoorde beslissing zullen nemen.

Beter even iets meer tijd voor een verantwoorde beslissing genomen, dan voor veel langere tijd met de ellende zitten van een door dhr.Wagemakers gewenst spoedbesluit.
Waar hij dan later zijn handen vanaf kan trekken met de mededeling "hadden ze maar bezwaar moeten aantekenen"

Belanghebbenden!!!!! maak gebruik van uw rechten indien u het er niet mee eens bent.
Evenals de PvdA dit zou doen, in voorkomende gevallen.

Amstel146

Reactie: (redactie Hoorngids)
3-10-2004, 19:54
Wat is uw mening?

Plaats hier uw reacties!