Enkhuizen steunt Stoomtram, nu de provincie nog

ingevoerd op 7-4-2009

Met 14 stemmen voor en 3 tegen is de Enkhuizer gemeenteraad dinsdagavond accoord gegaan met financiele steun voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Burgemeester Van Veldhuizen van Hoorn maakte tijdens de raadsvergadering in Hoorn om 21.30 uur bekend dat hij zojuist een SMS-je met het goede nieuws had ontvangen. De Hoornse raad was duidelijk opgelucht.

Het is nu aan de provincie om ook met financiele steun te komen voor de noodlijdende toeristische voorziening. Medemblik en Hoorn steunden de Stoomtram reeds.

Vanaf 2009 zullen Medemblik en Hoorn een structurele subsidie van € 383.000,- per jaar moeten gaan opbrengen. De eerder gehanteerde verdeling is ook nu weer gehanteerd. D.w.z. de helft van het bedrag wordt gevraagd aan de provincie, de andere helft aan de Westfriese gemeenten. De meest belanghebbende gemeenten Hoorn, Medemblik en Enkhuizen dragen hiervan respectievelijk 50%, 24% en 16% bij en de overige gemeenten 10%, naar rato van inwonertal. De eenmalige financiële bijdrage van Enkhuizen bedraagt € 98.240,-.