Bibliotheek Hoorn wil Cultuurplein op Vale Hen

ingevoerd op 11-10-2004

In een brief aan het College van B&W heeft de directie van de Hoornse bibliotheek een plan gepresenteerd voor een Cultuurplein op de Vale Hen. In de visie van de Hoornse bibliotheek zou daar een complex moeten verrijzen met uiteraard een bibliotheek, maar ook een Filmhuis, een boekhandel, een horeca-voorziening en/of InternetCafe. Volgens directeur Hans Lastdrager zit de bibliotheek in de binnenstad nu verstopt en is de omgeving van de nieuwe schouwburg ideaal voor een Cultuurplein. Voorbeeld is voor hem o.a. de Alkmaarse situatie waar het Stedelijk Museum, de schouwburg en de bibliotheek elkaar versterken sinds zij op een plek zijn geconcentreerd.

Het bestuur van het Filmhuis Hoorn is enthousiast over de plannen. Men wil het liefst toe naar twee filmzalen.

Overigens wordt ook de Hoornse bibliotheek (met vier vestigingen in de stad) met bezuinigingen geconfronteerd. De vraag is dan ook of de nieuwe pretentieuze plannen op dit moment wel haalbaar zijn en voldoende politiek draagvlak kunnen verwachten. Vandaag (maandag) hebben Burgemeester en Wethouders de brief met het plan voor het Cultuurplein ontvangen.

Reacties
Reactie: (Fokke de Breker)
29-11-2004, 16:06
Zou mooie verfraaiing zijn voor de Vale Hen. Kan die hasjtent ook eindelijk weg. Het nieuwe interieur van de huidige bibliotheek is inderdaad weggegooid geld. Wat een kille en onoverzichtelijke bedoening. Waardeloos.

Reactie: (R.O. Tabois)
4-11-2004, 19:44
Inderdaad heeft de ooit verbouwde bieb een draak van een interieurverandering ondergaan.
Waardoor je niet even graag in een knusse omgeving een boek uitzoekt, dus lijkt het plan een uitkomst!

Reactie: (kees)
11-10-2004, 22:45
Goed plan(!), als de bibliotheek van binnen maar niet weer zo vreselijk lelijk gaat worden zo als dat u het geval is, en als de buitenkant maar niet zo lelijk gaat worden als de nieuwe schouwburg!
(dat lijkt wel een duitse bunker met lelijke lichte salpeterzuur plekken (die steeds erger zullen worden) en het lelijke muurtje met lelijke tè opvallende voegen)