Junior Kamer schenkt 7.500 euro voor crisishulp aan jongeren in de regio

ingevoerd op 20-10-2004


Deze week heeft de Junior Kamer Westfriesland een cheque van eur 7.500 overhandigd aan de Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken.

De stichting heeft professionele hulpverleners in dienst die crisishulp bieden aan hulpbehoevenden in de regio Westfriesland.
Het is een onthutsende constatering hoeveel mensen in onze regio, veelal jongeren, zwaar in de problemen zitten. Van ruzie thuis, schulden tot drugsverslaving. Vaak vinden zij niet de weg naar de officiële instanties als huisartsen, sociale diensten en kinderbescherming.
De stichting heeft goede contacten met al deze instanties, vangt allereerst de mensen in nood op, voert meerdere gesprekken onder professionele begeleiding en verwijst ze dan - zodra mogelijk - door naar de meest geschikte instantie.

De Junior Kamer Westfriesland heeft zich dit bijzonder aangetrokken en daarom vorig jaar ten doel gesteld de geldelijke opbrengst van haar activiteiten voor deze hulpverlening te verzamelen. Junior Kamer Westfriesland is een vereniging van ruim 30 ondernemende mensen uit Westfriesland (tot 40 jaar), die ter lering en vermaak diverse projecten organiseren, waarvan de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. Het afgelopen jaar zijn er verschillende projecten georganiseerd, onder andere een internationaal uitwisselingsprogramma voor buitenlandse Junior Kamers en een grootse zeilrace in Hoorn, de Bontekoe Regatta. Samen met het goede doelengeld dat de Junior Kamer heeft overgehouden uit de Coins for Care actie (inzameling buitenlandse munten tijdens de overgang naar de euro) is de vereniging erin geslaagd EUR 7.500,- op te brengen.

De stiching geeft aan deze gelden voornamelijk aan te wenden voor de jongeren die crisishulp nodig hebben, want zij hebben de toekomst. En dat past mooi bij de Junior Kamer.