Directeur Bibliotheek ergert zich aan vragen raadslid

ingevoerd op 21-10-2004

Directeur Lastdrager van de Bibliotheek Hoorn ergert zich aan de vragen die raadslid Van Lunteren heeft gesteld aan B&W. Volgens de directeur weet de politiek wel degelijk van de Cultuurplein-plannen en zou het VVD-raadslid niet verbaast moeten zijn. Lees hier zijn reactie:

VVD-afdeling Hoorn
T.a.v. de heer H. van Lunteren, Raadslid Kloosterpoort 1
1621 EZ Hoorn



Betreft: Reactie op uw schrijven d.d. 21 oktober 2004

Hoorn, 21 oktober 2004

Geachte heer Van Lunteren,

Met verbazing las ik uw brief met vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hoorn, ex Art. 37 RcO-2000 m.b.t. Vale Hen.

Vooral de opmerking dat uw fractie niet op de hoogte zou zijn van het feit dat wij bezig zijn met het ontwikkelen van een toekomstvisie, waarin een cultuurplein is opgenomen, verrast mij.

Het spijt mij dat u zich niet eerst rechtstreeks tot mij gewend heeft. Ik kan op uw vragen namelijk een eenvoudig antwoord geven.

In het najaar van 2003 heeft Bibliotheek Hoorn alle gemeente fracties uitgenodigd voor een gesprek over de toekomstvisie van Bibliotheek Hoorn.

Op verzoek van de VVD heeft dit gesprek plaatsgevonden tijdens de fractievergadering in oktober 2003, waarbij ook wethouder Hansen aanwezig was. Van de bibliotheek waren bestuurslid F. van Unen en ondergetekende aanwezig.

Bibliotheek Hoorn heeft in dit overleg haar toekomstvisie gepresenteerd en aangekondigd in 2004 met een verdere uitwerking te komen. Het resultaat hiervan is het spreidingsplan dat u vorige week heeft ontvangen. Dit spreidingsplan zal 24 november in de Gemeenteraad behandeld worden.

Mocht u een nadere toelichting willen hebben over dit spreidingsplan dan ben ik natuurlijk bereid een persoonlijke toelichting te komen geven.

Hoogachtend,
BIBLIOTHEEK HOORN


Hans Lastdrager

c.c. College van Burgemeester & Wethouders en media