Fractie Tonnaer: ”Omgangscursus is belediging inwoners Blokker”

ingevoerd op 16-4-2009

De Fractie Tonnaer vindt de training “Omgaan met hangjongeren”, die de gemeente Hoorn aan inwoners van Blokker aanbiedt, een belediging. ”Het is jammer dat Keek op de Week van de beeldbuis is verdwenen. Het satirische duo Van Kooten & De Bie zou er onmiddellijk een sketch van hebben gemaakt.” Aldus Tonnaer in een brief aan B&W. Bewoners die deze week de informatieavond van de gemeente bezochten vonden de cursus ook zeer ongepast en lieten dit duidelijk weten. Velen vinden het de omgekeerde wereld: Jongeren zorgen voor overlast en omwonenden worden op cursus gestuurd.

Lees hier de brief van Fractie Tonnaer:

Aan College van Burgemeester en Wethouders
         Postbus 603, 1620 AR Hoorn.

 
Hoorn, 16 april 2009.
 
Geacht College,

Volgens een persbericht organiseert de gemeente Hoorn op 27 mei a.s. in Café Het Gouden Hoofd in Blokker een training “Omgaan met hangjongeren”. U stuurt de inwoners van Blokker op cursus om ze te leren omgaan met hanggroepjongeren. Het is jammer dat Keek op de Week van de beeldbuis is verdwenen. Het satirische duo Van Kooten & De Bie zou er onmiddellijk een sketch van hebben gemaakt. Met in de hoofdrollen alcoholist Dirk en de burgemeester en wethouder van Juinen die demonstreren hoe je zo’n doelloos rondhangende medeburger tegemoet treedt.

De omgangscursus is een belediging voor de inwoners van Blokker die overlast ervaren van de jongeren. U suggereert dat zij medeverantwoordelijk zijn voor het probleem. Het hele dorp moet in therapie omdat een paar raddraaiers bushoekjes vernielen, bierflesjes kapot gooien en rondcrossen op opgevoerde brommertjes.
De burger weet wel beter. De politie zou meer toezicht moeten houden en strenger op moeten treden. De ouders zouden moeten worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen. En natuurlijk zou dit college de Blokkerse jeugd, behalve een stok, ook een wortel moeten bieden. Als sinds het concert van The Beatles in 1964 wordt gesproken over een jeugdhonk. Maar zoals de roemruchte Amsterdamse wethouder Jan Schaefer zei: “In gelul kun je niet wonen”. Het is de hoogste tijd dat het college knopen doorhakt in plaats van gemeenschapsgeld te verspillen aan zinloze cursussen. De kerk in Blokker biedt de gemeente een pand aan voor de bouw van een jeugdgebouw. Als het college die kans voorbij laat gaan, dan zou het zelf voor straf in therapie moeten gaan. Met als hoogtepunt een rondleiding op een regenachtige dag langs alle plekken in Blokker waar niks te doen is.  Ons advies is,  stuur opvoedkundige Hans Kaldenbach naar huis en ga aan het werk.

 
Vriendelijke Groet, namens de Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer.

Reacties
Reactie: (Ton)
20-4-2009, 13:10

Tonnaer heeft gelijk!

Maar wat ga jij er aan doen Roger? Roepen is een, maar doen is twee.

Motie van wantrouwen??

Oplossing voor het probleem is als volgt: huur de Canadese ploerten in die daar de zeehondjes knuppelen en laat hun knuppeltjes maar eens die lege schedeltjes raken (kan toch weinig kapot) En dat is goed voor de zeehondjes!

Reactie: (a.vermeer)
20-4-2009, 12:02
De gemeenteraad zou moeten besluiten om het college van B en W, dat de weg blijkbaar volledig kwijt is, een verplichte politieke opvoedcursus aan te bieden.

Reactie: (Jaap)
19-4-2009, 12:19
Keek op de week is van de buis, maar de persoon Tonnaer heeft wel een hoog "wethouder-Hekking-gehalte" nietwaar?

Ben het er in dit geval wel mee eens dat het
’de omgekeerde wereld’ is.
Zeg gewoon dat je niet bij machte bent om de ’rotte’ jongeren (aan) te pakken...... (en ook dat politie meestal slechts even gaat kijken met een opvallende politieauto waardoor dergelijke probleem kindjes op dat moment net even een pauze inlassen en vrijuit gaan)

Reactie: (Dwazig)
18-4-2009, 08:59
"Als het college die kans voorbij laat gaan, dan zou het zelf voor straf in therapie moeten gaan. Met als hoogtepunt een rondleiding op een regenachtige dag langs alle plekken in Blokker waar niks te doen is."

In die rondleiding zouden ook enkele VO-instellingen aangedaan moeten worden, alwaar onmachtige docenten uit angst de gedeelde opvoedende taak volledig laten liggen en zich tot niet meer beperken dan het geven van cijfers. In samenleving waar leerlingen een 8 voor een SO krijgen waarna, voor de ogen van dezelfde docent, afval ongegeneerd op straat kan worden gegooid of anderszins sociaal-maatschappelijk onhebbelijk gedrag getolereerd wordt, wordt onduidelijkheid aan de wortel ingegeven.
De hedendaagse samenleving vraagt om grenzen, duidelijkheid en handhaving, maar zit opgescheept met de laisser faire-attitude van de gevestigde orde.

Reactie: (Bizar)
17-4-2009, 23:19
De Fractie Tonnaer zegt wat ik dacht, punt.

Overigens hadden wij vroeger in Amsterdam ook geen jeugdhonk of iets dergelijks en toch gebeurde er geen dingen die je vandaag de dag leest. Wij waren nog bang voor een boze buurvrouw/man. En als we oom agent zagen waren we helemaal snel vertrokken. Wat is er mis gegaan?

Reactie: (Gerard)
17-4-2009, 10:51
Die opvoedcursus voor de dorpsbewoners slaat nergens op. Gewoon dat tuig zelf naar een heropvoedingskamp sturen.

Het plan voor een jeugdhonk is er idnerdaad al lang, maar de heer Tonnaer heeft dat ook niet gerealiseerd kunnen krijgen toen hij wethouder was. Dat lijkt hij even te vergeten...
Oorzaak: de inwoners van Blokker willen dat er een jeugdhonk komt, naar ze willen het geen van allen bij hun eigen woning. Dat geldt ook voor het gebouw van de kerk. Dat schiet dus ook niet op. Kortom: ouders, let op je kinderen, en als je wil dat er een jeugdhonk komt, wijs dan een plek aan waar dat in Blokker kan. En anders moet je je kinderen zelf maar amuseren.

Reactie: (kees)
17-4-2009, 10:26
Roger heeft gelijk, de mensen die dit soort dingen bedenk zijn volledig van de wereld. Incompetentie in de zuiverste vorm.

Reactie: (Dwazig)
17-4-2009, 09:01
"Ons advies is, stuur opvoedkundige Hans Kaldenbach naar huis en ga aan het werk."

Een ondubbelzinnig antwoord op een oubollig en vooral laks beleidsvoornemen.