CDA wil roltrappen en liften bij voetgangersbrug NS-station

ingevoerd op 17-11-2004

Het CDA heeft gepleit voor roltrappen en liften bij de voetgangersbrug bij het NS-station als de ontwikkeling van het Stationsgebied wordt uitgesteld.

CDA-woordvoerder Johan van der Tuin: “Onlangs hebben we een presentatie gezien over een mogelijk ontwikkeling van het Stationsgebied en het Transferium. Gaan we voor kwaliteit van dit gebied? Wat het CDA betreft wel, als provincie en NS nu nog niet willen meedoen en daardoor verplaatsing van het busstation naar de noordzijde blokkeren, is de tijd er kennelijk niet rijp voor. Dan kunnen we beter wachten met de nieuwe ontwikkeling in plaats van doorgaan op een niveau waar we later spijt van hebben. Laten we dan prioriteit geven aan de ontwikkeling van de Vale Hen.

Als we hiervoor kiezen moeten we wel de politieke wil hebben om de armzalige voetgangersbrug over het spoor aan te pakken. Roltrappen, liften, modernisering is nodig. Wij horen graag wat de andere fracties en het college hiervan vinden en of het college wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.”

De CDA-fractie is in afwachting van de reacties van andere fracties en de beantwoording van het college van B en W.

Reacties
Reactie: (Carina)
21-2-2018, 14:47
Ik zou graag het station vernieuwen en de perrons op de eerste etage. En dat je met de fiets en als voetganger eronderdoor. En winkels eronder. Het spoor moet dan spoorbrug worden voordat je bij hoorn komt en doortrekken tot na hoorn. Niet meer wachten voor het spoor.