Parkeerterrein is volgens CDA hindernisbaan

ingevoerd op 23-11-2004

De Hoornse CDA-fractie wil dat de gemeente nu echt iets gaat doen aan de veiligheid op het zogenaamde RAC-parkeerterrein. Volgens hun voorman Van der Tuin is het een hindernissenbaan en hij wil dat verkeerswethouder Van Weel (ook CDA) in aktie komt.

Lees hier de brief van het CDA:


Geacht college,



Het CDA hecht zeer veel waarde aan de veiligheid in het openbaar gebied en op de openbare weg. Wegen moeten goed onderhouden worden omwille van de verkeersveiligheid. En dan bedoelen wij niet alleen wegen voor snelverkeer, maar ook fietspaden en voetwegen.



De ‘tegelvloer’ op de zgn. RAC-locatie is een bron van voortdurende zorg. Reeds meerdere keren heb ik namens het CDA aandacht gevraagd voor de verzakkingen in de tegelvloer van dit parkeerterrein. Het tijdig opheffen of egaliseren van deze verzakkingen is nodig om ‘vervelende situaties’ te voorkomen. Ongeveer een ½ jaar geleden heb ik in een telefoongesprek met uw dienst de suggestie gedaan om dit probleem op te lossen door er al dan niet tijdelijk ‘stelcomplaten’ neer te leggen.



Alhoewel ik de hoop op verbeteringen nog steeds niet heb opgegeven zijn er tot nu toe geen adequate maatregelen getroffen: sindsdien is het alleen maar erger geworden. Met name het ‘doorgaande pad’ dat gebruikt moet worden om de parkeerplaats te verlaten is inmiddels een hindernisbaan geworden. Eroverheen rijden zorgt ervoor dat je door elkaar wordt geschud, als je er moet lopen om in de auto te kunnen stappen maak je een goede kans je enkels te verzwikken, of erger je benen te breken. Schuifelvriendelijkheid? Niet op de RAC-locatie!



College, het kan daar zo niet langer, hier moet snel ingegrepen worden! Het CDA vraagt u daarom niet om een antwoord op deze brief, maar wel om een snelle actie om deze hindernisbaan te egaliseren.



Ik vertrouw erop dat u deze actie onderneemt. En mocht u twijfelen, ga kijken en overtuig uzelf!



Met vriendelijke groet,

Namens de CDA-fractie,



Johan van der Tuin