Inspraakbijeenkomst woningbouwplan Florastraat

ingevoerd op 29-11-2004


Op woensdag 1 december organiseert de gemeente Hoorn een inspraakbijeenkomst over het woningbouwplan aan de Florastraat. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis en begint om 20.00 uur. De buurtbewoners hebben een uitnodiging voor deze avond ontvangen.

Sinds 2001 heeft Intermaris Woondiensten plannen voor woningbouw in de Florastraat. Het U-vormige model uit 2001 bevatte 29 woningen. Kritiek van de bewoners betrof onder andere het verdwijnen van doorzichten in de Florastraat en de inkijk vanuit de nieuwbouw in de tuinen van de direct aangrenzende, bestaande woningen. Een model uit 2003 is door buurtbewoners afgewezen omdat er bezwaar was tegen drie bouwlagen.
Om aan de bezwaren van de bouwlagen tegemoet te komen heeft Intermaris Woondiensten nu een model ontwikkeld bestaande uit twee bouwlagen. Verder past het beter in de maat en schaal van de omgeving. Het plan bestaat uit drie gebouwen en bevat 33 woningen.

Ter inzage
Tijdens de inspraakbijeenkomst wordt het bouwplan gepresenteerd. Het plan ligt in het kader van de inspraakprocedure met ingang van 2 december tot en met 30 december 2004 ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Nieuwe Steen 1. Het loket is geopend op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur en op donderdag ook van 18.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan gedurende die periode een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 603, 1620 AR Hoorn.