Massa slachting onder schapen

ingevoerd op 3-12-2004

In twee weilanden aan de Oosterblokker hebben twee honden beestachtig huisgehouden onder schapen. Daarbij zijn ruim 40 schapen betrokken. Een aantal van hen zijn door de honden in het water gedreven en daardoor verdronken, een aantal zijn doodgebeten en een aantal zijn aangevreten. Rond 14.00 uur zijn de honden gevangen genomen. De eigenaar van de honden ontdekte dat de kennel waarin ze zaten rond 07.00 uur leeg was, de honden hebben vermoedelijk al in de vroege ochtenduren toegeslagen en zijn daarmee doorgegaan in de loop van de ochtend. Er zijn drie schapenhouders benadeeld. Zij hebben met de eigenaar van de honden een goed overleg gehad over de verdere afwikkeling in deze zaak. Het is nog niet te zeggen wat de uiteindelijke schade is, omdat veel schapen drachtig zijn en pas in maart volgend jaar zullen lammeren. De honden, een donkerbruine Hollandse herder en een witte bastaard herder, zullen verhuizen naar een stedelijke omgeving, zij zullen niet worden afgemaakt.


Reacties
Reactie: (frits)
3-12-2004, 12:26
(Als ik mijn adres hier achter laat kom ik straks om in de spam, vandaar)

’Afmaken’ bij wijze van spreken natuurlijk.
Laat maar staan redactie. Als je niet echt mag zeggen wat je vind dan gaat het natuurlijk nergens over. Ook met mildere reacties zullen er ’kwetsbare zieltjes’ getroffen worden. Dan zou je de reactie mogelijkheid beter helemaal kunnen opdoeken denk ik.

Reactie: (Puk)
3-12-2004, 10:32
Lees ik dit goed op hoorngids.nl..
Maak de eigenaar van die honden maar wel af zou ik zeggen.
Deze geheime meneer mag van mij geblokt worden qua ip. nummer.
Schande dat dit soort berichtjes op een mooie website worden geplaatst en er ook nog op blijft staan. Hulde aan de koekebakker!

Reactie: (Frits)
3-12-2004, 06:00
Maak de eigenaar van die honden maar wel af zou ik zeggen. Als het geen schapen zijn die worden doodgebeten, aangevreten of verdronken door toedoen van hondenbezitters dan zijn zij wel verantwoordelijk voor jaarlijks 30.000 mensen die worden gebeten, jaarlijks 250 ziekenhuisopnames plus 1 dode (meestal een kind)(dat doet ie anders nooit????) en verder zijn deze vreselijke mensen verantwoordelijk voor alle dagelijkse hondenstront overal (inclusief kinder-speelplaatsen/ voetbalvelden) verantwoordelijk voor toxocara waardoor mensen met name kinderen ziek of zelfs blind kunnen worden en waardoor kinderen met astma nog zwaarder gaan ademen.
Verder zijn hondenbezitters verantwoordelijk voor het verpesten van het plezier/bezorgen angst van/bij wandelaars, joggers, fietsers en verstoren regelmatig de nachtrust van anderen of maken overdag de buren gek met het harde geblaf van deze voor woongebieden van mensen ongeschikte (instinctieve)(roof)dieren, die overigens vaak zelf lijden door ’mismaakte foksels’ van fokkers. (te kleine pootjes bij een te grote romp, te kleine longen bij een te groot loopvermogen.)
Wanneer gaan gemeenten/politie en overheid deze asoos en egoistische dierenbeulen eens (echt) aanpakken?