Raad krijgt advies over fietsbrug voorgelegd

ingevoerd op 17-12-2004

De ontwerpwedstrijd voor een brug voor fietsers en voetgangers over de Provincialeweg nabij het Keern nadert de ontknoping. Na een selectieprocedure waarvoor ontwerpers uit de hele wereld waren uitgenodigd, hebben drie architectenbureaus opdracht gekregen om een ontwerp te maken. Op 15 september hebben deze bureaus hun voorlopige ontwerpen gepresenteerd aan een beoordelingscommissie van deskundigen, bestuurders en ambtenaren.

B en W hebben de resultaten van de toetsing en de beoordeling van de ontwerpen besproken en daarbij overwogen de uiteindelijke keuze over te laten aan de inwoners van Hoorn. Zij stellen de gemeenteraad raad nu voor deze gedachte niet verder uit te werken vanwege juridische haken en ogen, de meerkosten en het onder druk komen te staan van de verwachte provinciale subsidie. De raad krijgt het advies van de beoordelingscommissie, waarin de keuze van het winnende ontwerp wordt beargumenteerd, op korte termijn voorgelegd.

De drie architectenbureaus zijn West 8 (Rotterdam), Drost & Van Veen (Rotterdam) en Venhoeven CS (Amsterdam). Venhoeven CS is vooral bekend door de Jan Schaeferbrug in Amsterdam terwijl West 8 tekende voor het ontwerp van de bruggen die de Amsterdamse “eilanden” achter het Centraal Station met elkaar verbinden. Drost & Van Veen vallen op door de speelse manier waarop zij hun ontwerpen in de omgeving inpassen.