Hoorn gaat plastic gescheiden inzamelen

ingevoerd op 12-5-2009

De gemeente Hoorn gaat in samenwerking met Huisvuil Centrale Alkmaar (HVC/HollandCollect) plastic verpakkingen gescheiden inzamelen. Na de zomervakantie ontvangt elk huishouden een informatiepakket met daarin 12 plastic zakken. De daadwerkelijke inzameling kan naar verwachting in het 4e kwartaal starten.
 
Elke gemeente moet uiterlijk 1 januari 2010 te zijn gestart met gescheiden inzameling van plastic verpakkingen. HollandCollect heeft de afgelopen jaren verschillende proeven gedaan met manieren van inzameling. Daaruit bleek dat een apart ophaalsysteem verreweg de beste respons oplevert, ongeveer 2 tot 3 maal zoveel als bij een brengsysteem. Ook is een haalsysteem goedkoper.

Landelijk wordt gestreefd naar 42 procent terugwinning van plastic voor recycling in 2012. HollandCollect hoopt in Hoorn in 2009 zo’n 15 kilo plastic per woonhuis op te kunnen halen.

Wethouder Cilia van Weel is zeer tevreden met de samenwerking. ‘De gemeente Hoorn heeft duidelijke klimaatdoelstellingen. Daar hoort zeker ook bij dat wij netjes omgaan met onze afvalstromen. Zo werken we allemaal mee aan een Puur Hoorn!’

Reacties
Reactie: (f. jansen)
15-5-2009, 23:41
Meisje Cilia is vooral tevreden over zichzelf.

Reactie: (pingu)
14-5-2009, 11:07
goh, wat jammer nu dat de afgelopen jaren overal containers zijn geplaatst waar ALLES in gegooid mag worden in de wijken waar niet met kliko’s worden gewerkt. Dit was toch te voorzien?! leuke kostenpost.

Reactie: (jan)
13-5-2009, 10:25
Dan worden de abrud hoge tarieven ook per direct verlaagd neem ik aan, Dat Cilia tevreden is zegt natuurlijk niets.