Start gezamenlijk loket voor bijstandsverlening zelfstandigen

ingevoerd op 28-12-2004


De gemeente Hoorn heeft samen met 28 andere gemeenten in Noord-Holland besloten gezamenlijk uitvoering te gaan geven aan het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) en de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz). De gemeenten hebben daarvoor het Zelfstandigenloket Noord-Holland opgericht. Dit loket start 1 januari 2005 en is gevestigd in Zaandam.
ZELFSTANDIGENLOKET
Het Zelfstandigenloket in Zaandam krijgt zes consulenten, waaronder de huidige consulent van de gemeente Hoorn. Voor mensen die een uitkering ontvangen vanuit de Bbz of de Ioaz betekent dit dat ze per 1 januari 2005 niet meer op het stadhuis in Hoorn terechtkunnen voor informatie, advies en begeleiding. Wel kunnen ze op dinsdag terecht bij de Kamer van Koophandel in Hoorn waar een consulent spreekuur zal houden.
ACHTERGROND BESLUIT SAMENWERKING
Alle gemeenten hebben tot nu toe ieder afzonderlijk de regelingen uitgevoerd. Vanwege het specifieke karakter van de regelingen is de doelgroep relatief klein, dit geldt vooral voor kleine en middelgrote gemeenten. Het op peil houden van kennis van de regelingen en het bereiken van de doelgroep is daarbij een probleem gebleken. Het ministerie van Sociale Zaken heeft daarom een stimuleringsregeling in het leven geroepen. Deze regeling stimuleert de totstandkoming van gemeentelijke samenwerkingsverbanden om uitvoering te geven aan het Bbz en Ioaz. Deze regeling is het startpunt geweest van een groot regionaal samenwerkingsverband in Noord-Holland.
MEER INFORMATIE
Het adres van het Zelfstandigenloket is IKTC-gebouw, Cypressehout 95, 1507 EK Zaandam. Voor meer informatie kunt u vanaf 1 januari 2005 terecht op de website www.zelfstandigenloketnoordholland.nl.