Wegwerkzaamheden Hoorn

ingevoerd op 1-1-2005


Achterom
Trekproeven aan de bomen op het Achterom hebben uitgewezen dat hun stabiliteit zal toenemen als ze flink gesnoeid worden. De snoeiwerkzaamheden vinden plaats op donderdag 6 januari.
Gezien de machines die voor de werkzaamheden nodig zijn, zal het Achterom de gehele dag voor doorgaand verkeer gesloten zijn. Bevoorrading is wel mogelijk, maar er kan enig oponthoud ontstaan. Het verkeer wordt omgeleid via het West en de Roode Steen.

Veemarkt
Op maandag 10 januari vindt snoeiwerk plaats aan de bomen aan de oostzijde van de Veemarkt. In verband hiermee zal deze kant van de Veemarkt de gehele dag voor doorgaand verkeer gesloten zijn. De westelijke rijbaan blijft geopend.

Riolering Willemsweg
De riolering in de Willemsweg tussen het Julianaplein en de Boelisstraat zit vol boomwortels en is niet meer te repareren. Daarom gaat de gemeente op 10 januari van start met de aanleg van een nieuw riool in het midden van de rijbaan. Na afloop van het werk, begin maart, wordt de rijbaan tijdelijk dichtgestraat met betonklinkers om eventuele zetting op te vangen. In de loop van het jaar krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag.
De uitvoering van het werk vindt plaats in twee fases die in overleg met de hulpdiensten en Connexxion zijn vastgesteld. Het kan zijn dat de planning wordt aangepast als gevolg van de weersomstandigheden.
FASE 1: 10 JANUARI T/M 23 FEBRUARI - BOELISSTRAAT TOT AAN HET KRUISPUNT JULIANAPLEIN
Autoverkeer vanaf de Willemsweg richting haven ondervindt geen hinder. Autoverkeer vanaf de Willemsweg richting de Draafsingel, bussen van Connexxion en fietsers en voetgangers worden omgeleid door de Van Beijerenstraat. Voor een goede doorstroming van het verkeer geldt aan de noordzijde van de Van Beijerenstraat tijdelijk een parkeerverbod.
FASE 2: 23 FEBRUARI T/M 4 MAART - KRUISPUNT WILLEMSWEG-JULIANAPLEIN
Tijdens deze fase is de entree van de wijk via het Julianaplein afgesloten. Autoverkeer naar de haven en richting Draafsingel ondervindt geen hinder. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het trottoir langs de Willemsweg.


Reacties
Reactie: (Hoorn Helpt)
7-1-2005, 19:33
www.HoornHelpt.nl

Reactie: (D8 het niet)
5-1-2005, 23:08
Je zou het kunnen zien als een dotterbehandeling waar geen wachtlijst voor bestaat,en het einde van het liedje is dat de operatie is geslaagd maar de patient is overleden...ben blij dat ik al een tijdje niet meer in Hoorn woon zodat mijn belastingcenten niet op deze manier over de balk gesmeten word.

Reactie: (robverhoek)
5-1-2005, 17:21
Het is weer zover: de zoveelste aanvulling op de bouwkundige puinhoop die zich als een epidemie over onze stad verspreidt. Rijdend door Hoorn waan je je in een permanent soort puzzeltocht met wisselende ’attracties’ onder het motto vandaag dit, morgen dat. Hoorn Kerngezond? Amme Hoela!