Inloopmiddag en -avond over plan De Lanen op 11 januari

ingevoerd op 4-1-2005



Voor belangstellenden en belanghebbenden is er op dinsdag 11 januari 2005 een inloopmiddag en -avond in het stadhuis over het voorontwerp van het bestemmingsplan De Lanen 2004. De inloop vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur in vergaderruimte C 010, ingang raadzaal. Het voorontwerp is in te zien, er is toelichting over te krijgen en er bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen. Het voorontwerp ligt ook ter inzage in Wijkcentrum De Schoor aan de Tweeboomlaan en in Wijkcentrum ’t Slot aan de Van Beijerenstraat. Het plan kan hier vanaf 10 januari 2005 tussen 9.00 en 17.00 uur worden ingezien.

De Lanen voorziet in een nieuw bestemmingsplan voor de wijken Hoorn-Noord en Hoorn Zuid-Oost. Aanleiding voor het actualiseren van de bestaande bestemmingsplannen voor deze wijken vormen de verouderde, deels ontbrekende en vooral in de loop der jaren versnipperde juridisch-planologische regelingen.

Nieuwe ontwikkelingen
Het voorontwerp legt de bestaande situaties in het plangebied vast en maakt een aantal ontwikkelingen mogelijk, zoals de realisering van woningbouw op het voormalige NHD-terrein aan de Draafsingel en de realisering van 10 vrijesectorkavels aan de noordzijde van de Sportlaan.
Voor het terrein van het voormalige Streekziekenhuis is in het bestemmingsplan De Lanen een uit te werken bestemming ’woondoeleinden’ opgenomen. Binnen deze bestemming is het mogelijk woonhuizen en woongebouwen te realiseren, al dan niet in combinatie met maatschappelijke voorzieningen. Voor deze uit te werken bestemming zal een afzonderlijke planologische procedure worden doorlopen.

Het voorontwerp ligt vanaf 6 januari 2005 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage ligt bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis. (Zie de openbare bekendmaking op de pagina hiernaast). Tevens is het plan via de website van de gemeente (www.hoorn.nl) digitaal raadpleegbaar. Tijdens de periode van de terinzageligging kan iedereen zijn mening over het voorontwerp naar voren brengen. Dat kan mondeling in het stadhuis of schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders (postbus 603, 1620 AR te Hoorn), dan wel door het versturen van een voorgedrukt reactieformulier via de e-mail. Dit reactieformulier is op de website te vinden.


Reacties
Reactie: (Maarten de Boer)
22-1-2005, 19:06
Het is misschien heel verzocht. maar wil toch antwoord op mijn vraag.

Waarom is het streekziekenhuis eigenlijk gesloopt ?
Het had een harstikke mooie zorglocatie kunnen worden, of Jongere woningen.
Nou hebben we een stuk braakliggent terein.
Waar uit eindelijk capitalen woningen op komen te staan.

Maarten