Politie op zoek naar bezoekers Westfries Museum

Verdwenen handkar gebruikt door dieven

De politie Hoorn is op zoek naar personen die het Westfries Museum bezocht hebben in de periode van donderdag 6 januari tot en met zondag 9 januari. Tevens zoekt de politie een handkar, die door medewerkers van het museum werd gebruikt voor transport van goederen en objecten tussen het museum en het depot.

Naar aanleiding van de inbraak in het Westfries Museum in de nacht van 9 op 10 januari 2005 heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hiervoor werd een rechercheteam geformeerd van ongeveer tien vaste medewerkers. Het team wordt zo nodig aangevuld met extra personeelsleden.

Het onderzoek heeft zich tot dusverre verricht op een technisch sporenonderzoek en het horen van (eventuele) getuigen. Voor dit laatste werden niet alleen medewerkers van en betrokkenen bij het museum geïnterviewd, ook werd een breed buurtonderzoek opgestart. In dit buurtonderzoek werden tot dusverre bijna tweehonderd adressen bezocht (op een totaal van bijna vijfhonderd woningen). Inmiddels heeft ruim de helft van de bewoners gereageerd. Met deze mensen zal een vervolggesprek plaatsvinden.

Ook werden twee directe telefoonnummers gereserveerd voor tips. Het gaat om de nummers 072 - 549 7574 en 072 - 549 7572. Deze nummers kunnen naast het algemene nummer 0900 - 8844 gebruikt worden om direct met het onderzoeksteam in contact te treden. Op deze nummers kwamen tot nu toe 55 tips binnen. Alle tips worden momenteel op hun waarde en bruikbaarheid onderzocht.

De politie richt zich momenteel op het achterhalen van bezoekers van het museum. Het gaat daarbij om personen die tussen donderdag 6 en zondag 9 januari het museum bezocht hebben. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de dader(s) in die tijd het museum hebben bezocht. De politie roept dan ook bezoekers op zich te melden op eerdergenoemde telefoonnummers.

Daarnaast zoekt de politie ook een handkar die door het museumpersoneel voor transport gebruikt werd. Deze kar is na in inbraak verdwenen. Het terugvinden van deze kar is belangrijk omdat deze mogelijk sporen kan bevatten en iets kan zeggen over de route van de inbrekers.



Reacties
Reactie: (de meningman)
16-1-2005, 13:19
o.k., maar dan blijft het slechts 1 alarminstalatie.
Als er nou een 2e was die onzichtbaar is weggewerkt.......... Het is toch niet de eerste keer dat er is ingebroken in een "goed beveiligd" museum!

Reactie: (redactie)
15-1-2005, 19:10
Al dit soort alarmsystemen hebben een accu-backup. Ze blijven bij stroomuitval dus wel actief!

Reactie: (de mening man)
15-1-2005, 12:35
Is het niet ongelooflijk stom dat er maar 1 alarmsysteem wordt gebruikt in dit/een museum?
Als de stroom uit valt is er geen beveiliging in dit museum?