Politie-nieuws

ingevoerd op 15-1-2005

Huiselijk geweld

Een vrouw uit Hoorn belde vrijdag in het begin van de avond de politie omdat zij door haar man was mishandeld. De man had haar in het gezicht geslagen waardoor zij op de afdeling EHBO moest worden behandeld. De verdachte, een 47-jarige man uit Hoorn, werd in hun woning aangehouden en in het bureau opgesloten in verband met het nadere onderzoek.

Pinner overvallen

Zaterdag, kort na middernacht, hebben onbekend gebleven daders geprobeerd een 31-jarige man van zijn geld te beroven op de Dal.
Het slachtoffer was via de Mosterdsteeg naar de pinautomaat gelopen van de ABN-Amrobank. Op het moment dat hij zijn pintransactie had voltooid voelde hij plotseling een pijnscheut in zijn bovenbeen. Hij kreeg vermoedelijk een soort stroomstoot. Hij draaide zich om en gaf de dader een stomp in zijn gezicht en begon te schreeuwen. Naast de dader stond nog een andere verdachte. Ze droegen beiden een bivakmuts. De twee mannen sloegen door de kordate reactie van het slachtoffer zonder buit te voet op de vlucht. Het zou gaan om twee mannen van rond de 20 jaar oud. Door de gaten in de bivakmutsen kon de aangever zien dat het om mannen met een bruine huidskleur ging. Een van hen droeg een crèmekleurige jas. Na deze poging tot diefstal met geweld werd het slachtoffer benaderd door twee onbekend gebleven ongeveer 60-jarige dames. Zij hebben het zien gebeuren en vroegen aan de man of het goed met hem ging. De politie Hoorn komt graag in contact met deze dames of met andere getuigen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder aangehouden

In Hoorn werd omstreeks 01.20 uur een 30-jarige automobilist uit Spanbroek aangehouden op het Koepoortsplein. Hij blies 505 ug/l en kreeg een proces-verbaal.Twee uur later werd een 21-jarige man uit Hoorn in zijn auto aangehouden op de Provincialeweg. Hij blies 435 ug/l.