Website www.hoorn.nl vernieuwd

ingevoerd op 17-1-2005

De website van de gemeente Hoorn (www.hoorn.nl) is vernieuwd. De belangrijkste veranderingen voor de bezoekers van de website zijn de nieuwe startpagina en de nieuwe menustructuur. Voor de ambtenaren die de informatie vanuit het stadhuis bijhouden en uitbreiden, zijn verbeteringen in het beheerprogramma aangebracht.
Was de startpagina tot voor kort een filmpje dat zich geleidelijk opbouwde tot een reeks  aanklikbare buttons, nu biedt de startpagina gelijk een overzicht van het laatste nieuws en volledige toegang tot de inhoud van de site.
Voor de toegang tot de inhoud is er nu een nieuw overzichtelijk menu, dat openschuift als de muis eroverheen gaat. Met één muisklik komt de bezoeker bij de gewenste informatie. Alle informatie is bovendien eenvoudig te vinden via de zoekmachine en een nieuwe sitemap.
Door deze aanpassingen is de actualiteit en de gebruiksvriendelijkheid van de site een stuk toegenomen. Dat is van belang, omdat het aantal bezoekers van de website steeds groter wordt. In 2004 groeide het aantal individuele bezoekers van gemiddeld 823 naar gemiddeld 993 per dag.

Reacties
Reactie: (jeroen)
18-1-2005, 13:12
Geen spectaculaire verbetering. Deze site is wel eens aan een redesign toe.
Het menu werkt niet goed in Mozilla/Firefox en de HTML heeft ook nogal wat fouten:
http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.hoorn.nl/site/co/com/Nieuws/1947.shtml

Misschien maar eens een echt webbureau inzetten?
Neefjes van de wethouder kan echt niet meer ;-)