Handen uit de mouwen op MAK Blokweer

ingevoerd op 25-1-2005

Op zaterdag 5 februari a.s.  is het weer mogelijk om de handen uit de mouwen te steken op MAK Blokweer. Op deze Landwerkdag worden onder deskundige leiding allerhande werkzaamheden verricht in en om het land. Deze keer worden er onder andere hekken verplaatst naar de akkertuin. De akkertuin is bedoeld om schooljeugd te laten ervaren wat het betekent en wat erbij komt kijken als er voedergewassen voor de dieren worden geteeld. In dit geval voor de dieren van MAK Blokweer.
Het gebied rondom MAK Blokweer (Milieu Activiteitencentrum en  Kijkboerderij Blokweer, aan de Kloosterhout 1-2, Blokker) wordt gekarakteriseerd door een open weidelandschap waarop geiten en schapen grazen. In dit weidelandschap naast het milieuactiviteitencentrum is een prachtige rietkreek met een helofytenfilter aangelegd met de bedoeling dat het water op natuurlijke wijze gezuiverd wordt. Eén maal per maand op zaterdag op de zogenaamde Landwerkdag is een groep vrijwilligers bezig voor groot en klein onderhoud en iedereen die dat wil is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens de landwerkdag wordt ook uitleg gegeven over de voorkomende flora en fauna.
De landwerkdagen  zijn op de eerste zaterdag van elke maand gepland:
5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei, etc.,
Deelname aan de landwerkdag is gratis. Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd.
Reserveerlijn 0229-266344
Bij deze activiteit is plaats voor 15 volwassenen. Reserveren is dus gewenst.
De landwerkdag start om 10.00 uur en eindigt  ca.16.00 uur.
MAK Blokweer
Kloosterhout 1-2
1695 JC Blokker
informatie@mak-blokweer.nl
www.mak-blokweer.nl
openingstijden: wo t/m za 13.00 – 16.00
MAK Blokweer biedt jong en oud actieve en recreatieve mogelijkheden om kennis te maken met natuur, milieu en de historie van het landschap in West-Friesland.
MAK Blokweer wil met haar werkwijze en activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de totstandkoming van een duurzame samenleving.