Hoorn zamelt € 2.536,00 in voor Azië

ingevoerd op 25-1-2005

De actie ”Ik wil graag een koffiemok” voor de slachtoffers van de aardbeving in Azië is teneinde. Werd onder de bezoekers van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie een bedrag van € 480,00 ingezameld, het gemeentelijke personeel bracht de afgelopen weken met elkaar € 2.056,00 bijeen. De totale opbrengst komt daarmee op € 2.536,00.
In aanvulling op de actie van het gemeentebestuur om de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Azië met een bedrag van 1 euro per inwoner te ondersteunen, werden ook de bezoekers van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie (6 januari) en het personeel van de gemeente bij de hulpacties betrokken. 
Bezoekers van de nieuwjaarsreceptie kregen bij vertrek een koffiemok met de tekst ”Voel je thuis in Hoorn” uitgereikt. Men kon ter plekke een financiële bijdrage in een bus storten en dit bracht € 480,00 op. Het idee van de koffiemok was al in uitvoering voor de ramp in Azië zich voltrok
Gemeentepersoneel dat toestemming gaf om eenmalig een bedrag op het salaris te laten inhouden, kon op die manier ook een mok bemachtigen en aan de actie bijdragen. Dit leverde een bedrag van €2.056,00 op.
De gemeente heeft zorggedragen voor storting van het geld op giro 555.