Discussieavond D66 Hoorn over Campus op maandag 31 januari

ingevoerd op 26-1-2005

 De mogelijke bouw van de campus, een concentratie van vier scholen voor het voortgezet onderwijs in Hoorn, lijkt veel West-Friezen helemaal niets. Aan de andere kant zijn er misschien wel veel voordelen uit zo’n samenvoeging te halen. Of is intensief samenwerken tussen de scholen de ideale tussenvorm? Alle voor- en nadelen worden besproken tijdens de discussieavond op maandagavond 31 januari 20.00 uur in Café Charlies, georganiseerd door het bestuur van D66 Hoorn.  Aan de hand van stellingen kan iedereen zijn of haar vraag/mening kwijt. Een van de sprekers is Marjon van der Ven, ex-raadslid van de PvdA en onderwijsambtenaar in Enkhuizen.

Eind vorig jaar is er in de commissie Welzijn en Volksgezondheid een presentatie/inspraakavond geweest van de wethouder Van Es en de directies van de betreffende scholen over de VMBO-AVO/VWO-campus. Een van de sprekers van deze bewogen inspraakavond was het speciaal voor dit onderwerp uit Den Haag gekomen D66-Tweede Kamerlid Ursie Lambrechts.

Na vragen van onder andere D66 fractievoorzitter Leo Pinxten en D66-raadscommissielid Harold IJskes over het ontbreken van alternatieve plannen voor de campus, veiligheid van het onderwijspersoneel en leerlingen en de gevoerde procedures bij de medezeggenschapsraden is dit onderwerp van de agenda gehaald. Medio februari komt wethouder Van Es met een alternatief voor het ’Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs’ en daarmee wordt de campus weer helemaal actueel voor alle inwoners in West-Friesland.


Wel of geen campus! Discussieavond D66 Hoorn
Café Charlies, maandag 31 januari, tijd 20.00 uur - gratis toegang
Dubbele Buurt 4
1621 JV HOORN


Meer informatie op D66hoorn.nl