Dronken autobestuurders moeten rijbewijs inleveren.

ingevoerd op 26-1-2005

Dinsdagavond werd een 39-jarige man uit Blokker aangehouden op de Refter. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 760 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 30-jarige autobestuurder uit Hoorn aangehouden op de Weel. Bij controle blies hij 605 ug/l. Ook deze bestuurder moest, in verband met het hoge alcoholgebruik, zijn rijbewijs inleveren.

Ook in Hoorn werden verkeerscontrole gehouden en wel op de Kernweg en het Keern. Tijdens de controle op de Kernweg werden 12 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen en één bestuurder negeerde het rode verkeerslicht.

Op het Keern werden 27 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Drie autobestuurders reden te snel en twee telefoneerden vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Reacties
Reactie: (rockindaddy)
27-1-2005, 19:06
nospam@hotmail.com

Reactie: (Oberon)
27-1-2005, 17:02
Jah,Hoorngids blijf vooral doorgaan op deze manier...waarin de mening van de een niet die van de ander hoeft te zijn en laten we dan zijn/haar mailbox volstoppen met spam en andere rotzooi....ga vooral zo door

Reactie: (Truus)
27-1-2005, 16:02
We weten ondertussen toch allemaal wie zijn email adres vrijgegeven heeft en nu anoniem probeert te blijven. Hulde aan de IP bekendheid.
P.S. reacties op berichten moeten naar mijn mening een mening bevatten waar over te discusieeren valt. Geplaatste berichten komen naar mijn inziens uit de gerenomeerde media.
Hoorngids ga zo door en verwijder degene die alleen maar gal lopen te spuwen, daar zit deze site niet op te wachten. ;-)

Reactie: (IQ)
27-1-2005, 12:00
De dronkenlap, de beller en de ’roodrijder’ mogen van mij opgesloten worden i.v.m. mogelijkheid tot dood door schuld! Klootzakken.

Uit onderzoek bleek toch dat wèl handsfree bellen niet minder gevaarlijk is dan niet handsfree bellen, waarom is de wet dan niet al aangepast?
Wat achterlijk.