Politie Noord-Holland Noord biedt politici stageplaatsen aan

ingevoerd op 31-1-2005

De politie Noord-Holland Noord nodigt leden van de PvdA-fractie van de Tweede Kamer uit langdurig stage te komen lopen.

Deze week uitte fractievoorzitter Wouter Bos het voornemen van zijn fractie om permanent tien kamerleden te laten ‘onderduiken’ in de maatschappij. De politie is bij uitstek een organisatie die middenin de maatschappij staat en is daarom een uitgelezen plek voor dergelijke stages. Korpschef Anja Brink heeft Wouter Bos telefonisch een aantal stageplaatsen aangeboden. De PvdA voorman heeft enthousiast gereageerd op de uitnodiging.

Het korps Noord-Holland Noord zal de volksvertegenwoordiger(s) inzicht geven in de volle breedte van het politiewerk. Dat betekent niet alleen het operationele werk zoals de surveillancedienst, milieupolitie en technische recherche. Ook de ondersteunende diensten worden in het programma opgenomen. Steeds zal de relatie gelegd worden tussen het politiewerk en de politiek. De stagelopende politici krijgen zicht op de inspanningen, die de komende jaren gericht zijn op het vergroten van de verbinding met de omgeving.
Dit doet het korps onder andere door het organiseren van wijkpanels en het verbeteren van de bereikbaarheid door het doen van aangiften en meldingen makkelijker te maken. Bovendien vergroot de politie Noord-Holland Noord de binding met burgers door vaker te laten weten met er met een melding is gebeurd of wat de stand van zaken is in een zaak.