Sloopplan Grote Waal leidt tot extra vergadering

ingevoerd op 28-5-2009

De algemene raadscommissie van de gemeente Hoorn houdt op donderdag 11 juni een extra vergadering over een belangrijk onderwerp: stedelijke vernieuwing in Hoorn. Aanleiding voor de extra vergadering is de onrust die is ontstaan in de Grote Waal over de mogelijke sloop en nieuwbouw van de sterflats aan de Astronautenweg. Intermaris Woondiensten heeft bewoners van hun plannen op de hoogte gesteld. De gemeente speelt echter ook een rol in de nieuw te ontwikkelen plannen.

Vanwege de actuele ontwikkelingen, en om de ontstane onrust onder de bewoners van de wijk weg te nemen, organiseert de raad een extra themabijeenkomst over dit onderwerp. Het doel van de raad is om zich te informeren over stedelijke vernieuwing in Hoorn. Met deze informatie kan de raad samen met het college als bestuurlijke gesprekspartner van Intermaris Hoeksteen de benodigde eigen kaders gaan uitzetten.
De thematische commissie begint dan ook met een puur informatief gedeelte. Daarin wordt een algemene presentatie gegeven over het thema stedelijk vernieuwingen. Wat komt er allemaal bij dergelijke projecten kijken, welke partijen zijn erbij betrokken, wat zijn de voor- en nadelen en de mogelijke valkuilen?

Daarna volgt een gedeelte gericht op de politiek-bestuurlijke ontwikkelingen en acties. Wat is er in Hoorn in het verleden al gebeurd op dit gebied? Wat zijn de ervaringen geweest en hoe is de planning en voortgang momenteel? Waar moet het proces zoals dat bij de begroting 2008 werd genoemd uiteindelijk heen leiden, politiek-bestuurlijk gezien? De casus van de Sterflats in de Grote Waal komt in dit verband aan de orde.

Ook IntermarisHoeksteen is aanwezig bij de themabijeenkomst en beantwoordt vragen. Alle bij de gemeente bekende bewonersorganisaties, maar ook alle betrokken bewoners krijgen een uitnodiging om de vergadering bij te wonen.

De bijeenkomst op 11 juni 2009 begint ’s avonds om 20.00 uur en is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Inwoners van Hoorn kunnen zich ook als spreker aanmelden. Aanmelden kan via de griffie (0229-252389/de heer J. Hoek, secretaris).

Reacties
Reactie: (André Kemmink)
8-6-2009, 10:06
Woensdag a.s. worden de handtekeningen van de bewoners tegen de sloop (bijna 93 % van de bewoners) aangeboden aan Intermaris
(14 uur, Maelsonstraat 12)