”Westfries Museum slechter beveiligd dan kleuterschool”

VOC Hoorn wil geheim rapport inkijken

”Het Westfries Museum was nog slechter beveiligd dan een gemiddelde kleuterschool. Het alarm voldeed bij lange na niet aan de Klasse 4 beveiliging. Ik ben zeer teleurgesteld over de beveiliging van het museum.” Dit stelde raadslid Van der Maat van VOCH bij de behandeling van een raadsvoorstel over de aanpassing van de klimaatbeheersing in het museum op de Rode Steen. En het geld voor de klimaatbeheersing moet volgens deze politieke partij maar gebruikt worden voor een betere beveiliging. Recent is voor vele miljoenen Euro’s aan schilderijen en zilveren voorwerpen uit het museum gestolen. Volgens Van der Maat waren eenvoudigweg de sensoren afgeplakt en konden de inbrekers daarom makkelijk hun slag slaan. Uit eerdere rapporten zou al zijn gebleken dat het Westfries Museum onvoldoende was beveiligd, maar het raadslid beklaagde zich over het feit dat hij geen inzage in een rapport zou krijgen. Uiteindelijk kreeg hij toch de toezegging dat hij over het rapport kan beschikken. Van der Maat heeft het rapport nodig om zogenaamde Artikel 37 vragen aan het College van B&W te kunnen stellen.
Wordt vervolgd dus.

Overigens gingen de overige raadsfracties wel accoord met het voorstel voor een bijdrage ten behoeve van de klimaatbeheersing.

Reacties
Reactie: (stomverbaasde)
3-2-2005, 11:54
Zie je wel, zo als ik eerder zei: ongelooflijk stom dat dit kon gebeuren. De directeur van het museum moet maar opstappen vind ik, die is blijkbaar niet geschikt voor deze functie.