Toch nog drijvende terrassen in Hoorn?

Meerderheid Gemeenteraad wil experiment

Wel of niet deze zomer een experiment met een drijvend terras in de Hoornse haven? Wel of niet experimenteren met een winterterras komende winter? Dinsdagavond laat was dit nog een heet hangijzer in de vergadering van de gemeenteraad. De VVD-fractie, ondersteund door D66, Hoorns Belang, Groen Links, VOCH en Ouderunie, diende een motie in waarbij het College van Burgemeester en Wethouders werd gevraagd om al het mogelijk te doen om deze experimenten mogelijk te maken.
De PvdA-fractie voelde zich duidelijk gepasseerd. Fractievoorzitter Wagemaker kon zijn frustratie niet onderdrukken toen hij zei teleurgesteld te zijn over het feit dat de VVD niet met hen had overlegd.
Er moest een schorsing van de vergadering aan te pas komen om duidelijkheid te krijgen. De uitslag kunnen wij u helaas niet melden omdat men bij Radio Hoorn blijkbaar naar bed wilde... De rechtstreekse uitzending van de Gemeenteraad werd weer eens afgebroken.

Aanvulling:
Via onze contacten met raadsleden kunnen wij u alsnog het verloop van de raadsvergadering melden:
VVD en CDA waren teleurgesteld over de gang van zaken, maar aangezien er een meerderheid in de raad voor de proef was, beloofde het College aan de slag te gaan met de motie.
Voor de uitbaters van restaurant Soda aan de Appelhaven komt het experiment in ieder geval te laat. Deze week hebben zij de deuren moeten sluiten. Bij Soda moest vorig jaar het drijvende terras weg zodat de nieuwe eigenaren van deze horecazaak een grote tegenvaller te verwerken kregen. Recent hadden zij nog bij het College geklaagd over het gemeentelijk beleid en de ambtelijke traagheid.

Reacties
Reactie: (Ronald Westerhof)
5-2-2005, 21:35
Als de gemeente "Hoorn" niet zo star was geweest had de gemeente er een gerenomeerd restaurant bij gehad.Welliswaar geen sterren restaurant maar daar zitten we niet op te wachten,denk ik. Ik weet nog als de dag van gister.Bij de"Openingsdag" is er iemand van de gemeente 3x maal langs geweest om te sommeren het terras op te ruimen. Op zo’n feestelijke dag?? Waarom kan dat niet anders?
Als zij dat TERRAS hadden gehad hadden zij nu wat meer nachten kunnen slapen.
Juni 2003 open en nu februari 2005 en nog steeds geen duidelijkheid. Aan wie ligt dit??
Willen we "Hoorn" opbouwen of afbreken?????
Ik kan U verzekeren dat de uitbaters van restaurant SODA alles gegeven hebben om te proberen iets op te bouwen.Ik ben hier getuige van geweest. En waarom? Heel eenvoudig ik ben inwoner van Hoorn en tevens Familie van de uitbater. Dat neemt niet weg dat duidelijkheid en zeker niet alles op de lange baan geschoven moet worden. Het komt wel of het komt niet. Ja,wat is het nu eigenlijk??
Ik zou denken als gemeente ben je verantwoordelijk voor een duidelijke richtlijn op een zo kort mogenlijk termijn.
Is er bijna twee jaar voor nodig om tot een terrassenbeleid te komen?
Ik denk als ik die tijd zou aanwenden in mijn loondienstfunctie ik nu al 1,5 jaar in de sociale dienst zou hebben vertoefd.
Wie heeft er hier nu iets van geleerd?
Ik hoor gaarne iets van het gemeente besluit.
En liefst niet over twee jaar ,maar iets eerder.
Ron Westerhof

Reactie: (kees)
2-2-2005, 22:36
Wat is hier experimenteel aan? Er heeft jaren zo’n ding gelegen in het water. Onzin toch?. Zeker om de aandacht af te leiden van het feit dat de gemeente hier eigelijk gewoon toestemming voor wil geven maar de omwoonenden protesteren misschien?