Omleidingen op zondag 6 februari vanwege de carnavalsoptocht in Zwaag

ingevoerd op 2-2-2005

In verband met de Grote Optocht van carnavalsvereniging Het Masker is het dorp Zwaag op zondag 6 februari van 11.00 uur tot omstreeks 17.00 uur afgesloten voor het verkeer. Bezoekers wordt aangeraden op de fiets of lopend te komen.
Om de optocht veilig te laten verlopen, zijn in overleg met de hulpdiensten tijdelijke verkeersmaatregelen vastgesteld.
Vanaf 11.00 wordt het dorp voor al het doorgaand verkeer door de politie afgesloten. Er is dan geen autoverkeer meer mogelijk op de Dorpsstraat tussen de Rijweg en de Zwaagmergouw en de Krijterslaan en de Pastoor Nuijenstraat. De Oostergouw wordt afgesloten tussen de Blokmergouw en bedrijventerrein Westfrisia. Zodra de carnavalsoptocht de Oostergouw gepasseerd is, wordt deze weer opengesteld voor al het autoverkeer.
Naast het afsluiten van het dorp wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld op de Koewijzend en de Bangert. Autoverkeer is alleen mogelijk vanaf de Krijterslaan richting de Noorderdracht. Omstreeks 17.00 uur worden alle tijdelijke verkeersmaatregelen weer opgeheven.
PARKEREN BEZOEKERS
Gezien de te verwachten afsluitingen verdient het aanbeveling op de fiets of lopend te komen. Toeschouwers van buiten Hoorn wordt aangeraden om via de A7, afslag 9 de N302 op te rijden. Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Zwaag. Parkeren is mogelijk op bedrijventerrein Westfrisia.
Tevens is er een beperkte parkeermogelijkheid op de noordzijde van de Koewijzend en de Bangert (volg de aanwijzingen van de politie). Het parkeren en de entree zijn geheel gratis.
DE OPTOCHT
De Zwaagse carnavalsoptocht is uitgegroeid tot een van de grootste dagevenementen van de kop van Noord-Holland en zonder meer de grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren. De circa 50.000 toeschouwers die hier elk jaar komen, zien een bonte stoet van ongeveer 45 praalwagens en andere doldwaze creaties aan zich voorbijgaan door de straten van het mooie dorp Zwaag. Jong en oud weten de weg te vinden naar dit knotsgekke carnavalsdorp. Er wordt gelachen, reken maar! En voor u het weet doet u mee met de geboden interactie die de Zwaagse carnavalsoptocht kent. De optocht wordt dit jaar gehouden op zondag 6 februari. De start is om 13.00 uur vanaf bedrijventerrein De Oude Veiling. Meer info over de carnavalsoptocht is te vinden op www.carnavalzwaag.nl