Luilak met kapotte ruiten, bushokje en lantaarnpalen

Op pad met eieren, boter en wc-papier

De Luilak ‘viering’ in Hoorn is redelijk rustig verlopen aldus de politie. Wel vraagt de politie nadrukkelijk om melding en aangifte te doen. Men was met veel menskracht paraat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Met name politiebikers en motoragenten hielden extra toezicht in de luilaknacht. Op veel plaatsen zijn jongeren aangesproken en op verschillende plekken kon de politie spullen als eieren en boter in beslag nemen. Helaas zijn er op verschillende plaatsen toch spullen vernield en besmeurd.

De politie vindt het erg belangrijk dat bewoners het de politie melden als er overlast is en aangifte doen als spullen worden vernield. Zo weet de politie exact waar zich de problemen voordoen en kan hier actief personeel op worden ingezet. Melden kan via de Politie Servicelijn: 0900 - 8844 of via de website www.politie.nl/noord-holland_noord. Aangifte doen van vernieling gaat makkelijk via dezelfde website.

Hoorn en omgeving
Ook in Hoorn is intensief toezicht gehouden. Net als op andere locaties ging dit in nauwe samenwerking met de gemeente en beveiligingsbedrijven. Veel jongeren zijn aangesproken zodat zij wisten dat ze in de gaten werden gehouden. Twee jongeren konden om 1.30 uur hun eieren inleveren bij stadstoezichthouders die op de Holenweg en Venenlaan surveilleerden. Beide jongens kregen een bon. Ook op de Robert Stolzhof zijn eieren in beslag genomen, dat was om 3.00 uur. Passanten werden met eieren bekogeld. Op de Diepenbrockhof zijn drie jongens aangehouden wegens baldadigheid.

Op verschillende plaatsen zijn desondanks ruiten vernield. Het gaat om de Huesmolen. Ook is een bushokje vernield bij het winkelcentrum Korenbloem. Lantaarnpalen op de Cole Porterhof, de Liornestraat en de Drieboomlaan zijn kapot gemaakt door vernielzuchtige jongeren.
In Zwaag kregen drie jongen een proces-verbaal omdat ze op het Erf woningen en bankjes besmeurden met boter en wc-papier.