”Actie voor Westfries Museum flopt”

ingevoerd op 4-2-2005

De Telegraaf meldt deze week dat de aktie van het Westfries Museum geen succes is. Met de verkoop van posters wilde men na de diefstal van schilderijen en zilver 55.000 euro bijeen brengen.

Lees hier het bericht uit de Telegraaf:

”De actie van de stichting Vrienden van het Westfries Museum in Hoorn heeft tot nu toe nog geen 10.000 euro opgeleverd. Een teleurstellende opbrengst, aldus conservator Karel de Jong vrijdag.
 
In de nacht van zondag 9 op maandag 10 januari vond in het museum een grote kunstroof plaats, waarbij onder meer 21 schilderijen en zilverwerk met een waarde van ongeveer 10 miljoen euro werden gestolen. De stichting Vrienden van het Westfries Museum lanceerde vervolgens een actie om het museum aan een nieuw topstuk te helpen. Via de verkoop van een poster voor 12,50 euro hoopte de stichting 55.000 euro bijeen te brengen om het schilderij Kustgezicht bij Enkhuizen van de Hoornse schilder Jan Claesz Rietschoof aan te kopen. Bij de inbraak verdween een schilderij van Rietschoof, Havengezicht op Hoorn.
De actie is nog niet afgelopen. In totaal zijn enkele duizenden posters gedrukt. ”Die proberen we nog aan de man te brengen, maar tot nu toe zijn er nog maar een paar honderd verkocht.” In een poging toch nog de benodigde 55.000 euro bij elkaar te brengen, wil het Hoorns kamerkoor een benefietconcert geven, aldus De Jong. ”Daarbij treden zij en een aantal anderen op. Het programma staat nog niet vast.” Het is de bedoeling dat het concert 11 maart plaatsvindt in de Oosterkerk.”