Informatieavond over herinrichting Havenstegen

ingevoerd op 7-2-2005

De Kleine en Grote Havensteeg worden opnieuw ingericht. Dat is het onderwerp van een informatieavond voor de bewoners van beide stegen op dinsdag 15 februari in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10. De avond begint om 19.30 uur en duurt naar verwachting tot 21.00 uur.
Het gemeentebestuur wil dat de stegen er door de herinrichting een stuk fraaier uit komen te zien en duidelijker zullen overkomen als verbinding tussen het winkel- en het havengebied.
De herinrichting gaat plaatsvinden in de periode maart/mei van dit jaar. De functie van de stegen verandert niet: ze blijven bestemd voor voetgangers, fietsers en in het geval van de Kleine Havensteeg voor bevoorradingsverkeer.
De werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit:
• vervanging van de bestrating, waarbij de goot in het midden van de steeg komt. Er wordt gebruik gemaakt van rode gebakken klinkers.
• vervanging van de openbare verlichting. Het is de bedoeling dat de nieuwe, Oudhollandse  lantaarns aan de gevelwand worden bevestigd.
Tijdens de informatieavond krijgen de bewoners te horen op welke wijze het werk wordt uitgevoerd en wat zij daar van zullen merken. Ook is er, na de algemene presentatie, gelegenheid voor individueel contact over de aansluiting van de nieuwe bestrating op de stoepem en de ophanging van de nieuwe gevelarmaturen.