Extern bureau doet onderzoek naar VOC Hoorn advertentie

ingevoerd op 3-6-2009

De fractievoorzitters van alle partijen in de Hoornse gemeenteraad hebben dinsdagavond besloten om het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten te laten onderzoeken wat er speelt rond VOC Hoorn. Deze partij werd afgelopen week in een persbericht beschuldigd van contacten met een ondernemer waarbij ”mogelijk in strijd is gehandeld met de wet en/of geldende gedragscodes”. Terwijl geen van de betrokkenen uitleg over de vreemde kwestie wilde geven, onthulde Hoorngids in het Pinksterweekend dat VOC Hoorn werd verdacht van het ’aannemen van een gratis advertentie’. Iets wat volgens sommige partijen niet zou mogen.

Na vijf dagen stilte kwam woensdagochtend een verklaring van VOC Hoorn, zie eerdere berichtgeving op Hoorngids, en woensdagmiddag voor het eerst weer een bericht vanuit het stadhuis. In feite alleen de mededeling dat Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten onderzoek doet en dat tijdens een openbare raadsvergadering op 30 juni 2009 meer openheid van zaken komt.

Lees hier het bericht van de gemeente Hoorn:

Extern onderzoek naar integriteitvraagstuk VOC Hoorn
 
Op donderdag 29 mei 2009 verzocht het presidium (bestaande uit de fractievoorzitters van alle partijen) de fractie van het VOC Hoorn zich te beraden over haar relaties met een Hoornse ondernemer. De VOC Hoorn is van mening dat zij hierin integer gehandeld heeft. Om de twijfel over deze kwestie weg te nemen heeft het presidium op dinsdagavond 2 juni 2009 in het belang van alle betrokkenen besloten om het onderzoeksbureau Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten in te schakelen. Dit om de onafhankelijkheid en deskundigheid te waarborgen.
 
Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten gaat onderzoeken of er op grond van de feiten, getoetst aan de geldende normen en regels, in dit specifiek geval sprake is van schending van de integriteit. Het doel van het onderzoek is om de raad te helpen bij het vormen van een mening en oordeel over het vraagstuk.
 
De gemeenteraad bespreekt de uitkomst van het onderzoek in een openbare raadsvergadering op 30 juni 2009. In het belang van de zorgvuldigheid van het onderzoek en het uiteindelijke debat in de raad volgen zolang het onderzoek loopt geen verdere mededelingen.
 
 

Reacties
Reactie: (henk)
5-6-2009, 10:27
Ja waar een burgemeester zich al niet druk om kan maken.
"onze "Onno het braafste jongetje van de klas, ja ja!!!

Reactie: (Jaap Kaptein)
4-6-2009, 23:45
Groen slaat de spijker op zijn kop.
Het is verbazingwekkend dat de gemeenteraad er nooit vragen over stelt.

Het is toch ook hun voorzitter? Ik snap het niet meer.

Kan iemand mij het uitleggen? Roger waar ben je??

Reactie: (Jaap Groen)
3-6-2009, 21:55
Waar maakt Onno van V zich druk om. Zijn voorganger schreef toentertijd in o.m Binnenlandsbestuur uitgebreide artikelen over de integriteit van het bestuur. En wat wil het geval: Met bij elkaar geknepen billen is het college waarvan zijn voorganger deel uitmaakte destijds in het kader van het onderzoek naar de bouwfraude met de schrik vrij gekomen. Veel schrijven over integriteit wil niet zeggen dat je ook integer bent. Want beste Onno….hoe integer ben jij ? Want wees eerlijk Onno. In de tijd dat jij er voor onze stad moet zijn doe jij toch ook allerlei activiteiten die niets met Hoorn te maken hebben. Denk aan jouw activiteiten in Europa!! En laat jij de hiervoor ontvangen vergoedingen ook in mindering brengen op jouw wedde??? Of haal jij de verzuimde uren in ?? Hoe integer ben jij zelf?? Want blèren over integriteit is 1 maar integer zijn dat is 2!

Reactie: (yvon)
3-6-2009, 20:00
wat een ophef om niets wij weten al jaren dat de politiek een criminele bende is en niet landelijk
maar overal
laten ze zich maar eens druk maken over klachten van burgers ipv dat onzinnige gedoe

Reactie: (jana)
3-6-2009, 16:44
Jongens wat een ophef om niks, ook al zou het zo zijn, vriendjespolitiek is toch wijd verspreid in de politiek, kijk bv naar onze burrie en de kunstgrasvelden of is dat toeval ?, of kijk eens naar dat corrupte gedrocht dat men europa noemt daar heb je de lobbies van grote bedrijven gewoon om het parlement heen gebouwd, elke grote landelijke partij doet daar aan mee en laat zich verwennen door het bedrijfsleven, de lokale partijen moet eerst eens in eigen boezem kijken, wat een stelletje hypocrieten zeg.