Grote brand legt meubelzaak Leenbakker in as

ingevoerd op 11-8-2009

HOORN - De vestiging van meubelwinkel Leenbakker in het Woonplaza aan de Van Aalstweg is dinsdagnacht helemaal uitgebrand. Om ongeveer 00.15 uur kreeg de brandweer Hoorn melding van een grote uitslaande brand op het voormalige RunShoppingCentre. Rond 1 uur sloegen de vlammen uit het dak. Ook werden er explosies gehoord. De brandweer was met groot materiaal uitgerukt en korpsen uit de omgeving assisteerden. Op de enorme vlammenzee kwamen ondanks het nachtelijke tijdstip nog aardig wat mensen af. De politie zette een deel van de Provinciale Weg af en leidde verkeer om. De schade is groot aangezien winkel en meubels in vlammen opgingen.

Uit metingen is gebleken dat geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel ging de brand gepaard met een enorme rookontwikkeling. Met moeite is een achterliggend pand waarin een bedrijf in bouwmaterialen is gevestigd behouden gebleven. Een villawijk nabij de Geldelozeweg in Hoorn hoefde mede daarom niet te worden ontruimd.

Om 4.00 uur klonk het sein ’brandmeester’. Het nablussen kan nog in de middag duren. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De politie start waarschijnlijk in de loop van de dag een onderzoek naar de oorzaak. Voor zover bekend hebben zich bij de brand geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Reacties
Reactie: (the insider)
13-8-2009, 19:31
Zo, dan zal de mediamarkt ook wel snel gaan bouwen.... dit komt ze goed uit....

Reactie: (Jan Koelemeij)
11-8-2009, 10:48
Ik hoorde gister heel veel sirenes in de buurt.
Je vreest dan dat er een gezin op straat staat en dat alle persoonlijke spullen verbrand zijn.
Dan valt het toch mee als je de volgende ochtend leest dat het een bedrijf is, hoe sneu ook voor de wwerknemers.

Reactie: (iekje)
11-8-2009, 02:45
We zagen hier vanuit de grote Waal een ontzettende oranje gloed in de lucht richting de v.d. Aalstweg. Je hebt normaal wel weerkaatst stadslicht maar dit was wel héél erg fel. De P2000 site maar even bezocht en blijkt Leen Bakker in de brand te staan!! Pfieuww wat zal dat een brand zijn, gezien de fotoos. Echt triest dat je bedrijf zo in vlammen op gaat.
Ik denk dat de brandweer de hele nacht nog wel aan het nablussen zal zijn, wellicht nog wel langer en niet zoals het bericht aangeeft dat de brandweer nog een groot deel van de nacht bezig ’was’, want volgens mij brand het daar nog steeds, zij het nu in mindere mate. (2.45 uur)

Reactie: (September)
11-8-2009, 02:21
Ik woon zon 500 meter er vanaf, en zelfs hier is de lucht oranje en is het rokerig!

Reactie: (Awarnach)
11-8-2009, 02:20
Foto brand vanaf ons balkon... http://bit.ly/3ySAwS (nufoto.nl)

Reactie: (Hanna)
11-8-2009, 01:46
Ik lig in bed, hoor een knal en denk: dit is niet goed. Ik kijk uit het raam en zie Grootse vlammen 200 meter verder! Wat een schok! Ben zeer benieuwd wat er gebeurd is!