VVD-Hoorn heeft geen problemen met woningbouw op locatie Horizon College

ingevoerd op 24-2-2005

In tegenstelling tot wat donderdagmorgen stond vermeld in het Dagblad voor Westfriesland heeft de VVD Hoorn zich niet aangesloten bij de partijen die het Horizon College hebben gevraagd een andere invulling voor de vrijkomende grond aan de Maelsonstraat/Provinciale weg te zoeken.
Al tijdens de behandeling van het stedelijk plan van eisen in de vergadering van de commissie Stadsontwikkeling en Leefomgeving van eind januari heeft de VVD te kennen gegeven geen bezwaren te hebben tegen woningbouw op deze locatie.
Het Horizon College heeft nieuwbouwplannen voor haar vestiging in Hoorn, waarbij het de bedoeling is alle huidige Hoornse vestigingen onder een dak te gaan brengen.
De bestaande locaties worden daartoe deels afgebroken zodat deze plekken opnieuw ontwikkeld kunnen worden. Voor de locatie Maelsonstraat/Provinciale weg wil het Horizon College de mogelijkheid hebben om zowel woningbouw als kantoren te kunnen realiseren.
De VVD-Hoorn heeft al in januari gezegd hier geen bezwaren tegen te hebben. Voor ons is het van belang dat de nieuwe onderwijshuisvesting er komt. De beoogde nieuwbouw is een kostbare aangelegenheid en dus is het logisch dat het bestuur van het Horizon College de bestaande locaties voor de hoogst mogelijke prijs te gelde wil maken. Naar de mening van de VVD-Hoorn is dit streven ook toe te juichen. Het alternatief is immers dat men een forse bijdrage van de gemeente zal verwachten.
Dat de locatie niet geschikt zou zijn voor woningbouw vanwege de naastgelegen provinciale weg, zoals vooral door de woordvoerders van PvdA en CDA betoogd, bestrijdt de VVD. Immers, enerzijds zijn er tegenwoordig vele technische maatregelen te nemen en anderzijds wordt er iets verder langs diezelfde Provinciale weg, op de Streektuinen Locatie een woonzorgcomplex pal langs de weg ontwikkeld, vooral vanwege de geluidswerende werking die hiervan uitgaat voor het er achter gelegen gebied.
Wij hebben dan ook niet in de vergadering van afgelopen dinsdag aan het Bestuur van het Horizon College gevraagd nog eens te kijken naar andere mogelijkheden, maar wij hebben aan de woordvoerder van de PvdA gevraagd, dat indien er geen andere mogelijkheden worden gevonden zij dan nog steeds hun bezwaren handhaven. Het laatste lijkt het geval te zijn, ondanks dat ook zij zeggen te hechten aan adequate onderwijsvoorzieningen.