Mogelijk schikking in geschil projectleider Hoorn

ingevoerd op 26-2-2005

In het geschil tussen de gemeente Hoorn en oud-projectleider H. Wiebes in de nasleep van de bouwfraude-affaire, komt mogelijk een schikking. Dat is de uitkomst van de zitting van vrijdag bij de bestuursrechter in Alkmaar. Wiebes had de gemeente wederom voor de rechter gedaagd in een poging zichzelf te rehabiliteren.
 
De oud-projectleider is volgens de gemeente een van de ambtenaren die zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig plichtsverzuim, onder meer door met een medewerker van een aannemer bordelen te bezoeken. De gemeente besloot 4 mei de man per 10 mei te ontslaan.
Afgelopen zomer besloot de rechter de beslissing over zijn ontslag te schorsen, tot zes weken nadat de gemeente zou beslissen over het bezwaar dat Wiebes tegen zijn ontslag had ingediend. Deze beslissing volgde 14 december. Wiebes eiste vrijdag (wederom) schorsing van deze beslissing.
Bestuursrechter M. Beckers vindt dat beide partijen hoog spel spelen, zei zij vrijdag. ”Het totaal aan feiten is diffuus en divers. Inmiddels heb ik het idee dat er niet veel nieuwe dingen in de zaak meer boven tafel zullen komen. Ik voorzie eindeloze juridische steekspellen. Als in dit geval Wiebes gelijk krijgt, is dat een schijngelijk. De gemeente moet dan opnieuw bekijken of en zo ja welke maatregelen moeten worden genomen. Tegen deze beslissing kan Wiebes weer bezwaar aantekenen”, zo schetste zij. Ook andersom zijn nog behoorlijk wat procedures mogelijk.
”Wat ik mij ga afvragen in deze zaak is of er niet op een andere manier een oplossing gevonden kan worden.” De bestuursrechter denkt hierbij aan een schikking of hulp van een mediator.
Advocaat van Wiebes A. Avis gaf aan er wel over na te willen denken. De advocaat van Hoorn, V. Affourtit, liet weten niet voor het college van burgemeester en wethouders te kunnen spreken, maar het voorstel wel positief onder de aandacht van het college te willen brengen. Vrijdag 25 maart gaat de behandeling van de zaak verder.

bron: Telegraaf