Cosy-terras kan misschien blijven

ingevoerd op 11-8-2009

HOORN - Het overbekende terras van brasserie Cosy op de hoek van Nieuwland en Gedempte Turfhaven blijft misschien bestaan. Terwijl veel horeca-exploitanten dezer dagen merken dat er bijna niets meer kan in de Coenstad, is het College van B&W zeer coulant voor het terras van Cosy dat na de kermis de deuren sluit. De Rabobank heeft het opvallende horecapand gekocht en verplaatst het binnenstadskantoor van de Veemarkt naar deze hoek. Het terras kan volgens de gemeente blijven als het door een andere horecazaak wordt gerund.

Volgens B&W heeft het terras op de Gedempte Turfhaven een belangrijke uitstraling voor de stad en hoeft voor de exploitatie van het terras geen apart uittappunt gecreëerd te worden. De bediening moet dan wel plaats vinden vanuit Gedempte Turfhaven 19/21 (Woonstudio De Vries) of Nieuwland 2 (nu nog cafe Bar Skik, maar vanaf oktober een lunchroom) ”waardoor de verkeersveiligheid van de bediening gegarandeerd kan worden”, aldus B&W. Bediening mag niet plaatsvinden vanaf de overzijde van de Gedempte Turfhaven.

Of er een concreet verzoek is ingediend is onduidelijk. Het College meldt in een verslag ”het specifieke verzoek van de Rabobank voor wat betreft het overterras betreffende Gedempte Turfhaven 23 te honoreren”. Maar ook staat er: ”Het specifieke verzoek tot het vestigen van een overterras afwachten en het concrete verzoek beoordelen op de onderdelen die in het verzoek aan de orde komen.”

Oud-gemeenteraadslid, en tegenwoordig lid van Provinciale Staten, Ed Wagemaker woont vlakbij het Cosy-terras en vroeg de Rabobank het terras te behouden. Hij ontvangt van B&W een felicitatiebriefje om hem van de plannen op de hoogte te stellen.


Reacties
Reactie: (Jan Koelemeij)
14-8-2009, 08:45
Ik vind het toch raar dat juist op die plek een kantoor van een bank moet komen. Er is daar altijd een horecagelegenheid geweest.
Hadden ze niet een ander kantoor kunnen kiezen?

Reactie: (gerard)
13-8-2009, 13:17
Wagemaker heeft al eerder contact gehad met de Rabobank. Die zien wel wat in behoud van het terras.
Hopen dat het lukt!
Misschien moet Wagemaker maar weer in de raad in plaats van dat gedoe bij een provincie die alleen maar geld verbrast en toch nooit aandacht voor West-Friesland heeft.

Reactie: (kees)
12-8-2009, 17:42
natuurlijk, dus die wagemaker regelt dat ff, en wat vindt de rabobank daarvan die staan dat zeker niet toe en dan hebben de amateurs van B&W juridisch geen poot om op te staan, welterusten jongens !

Reactie: (bob)
12-8-2009, 17:29
he wat een opluchting ik dacht al moet ik op die ongezellige roode steen zitten

Reactie: (jankoelemeij)
12-8-2009, 10:19
Een Rabobank met een terras, dat kan alleen in Hoorn.