Ergernissen door sneeuw

ingevoerd op 3-3-2005

Het verkeersbeeld binnen de regio heeft zich genormaliseerd. Doordat de doorgaande– en veel gebruikte wegen goed berijdbaar zijn en de automobilisten over het algemeen hun rijstijl goed aan de omstandigheden aanpassen is het aantal verkeersongevallen weer terug op het ‘normale’ niveau. De afgelopen 24 uur werden bij de politie twintig aanrijdingen gemeld. In de meeste gevallen slecht met lichte materiele schade.
Wel is een sterke toename te zien bij het aantal meldingen over overlast. Hierbij gaat het vaak over jeugd die met sneeuwballen woningen of auto’s bekogelen. Bij de politie werd vier maal aangifte gedaan van mishandeling. Hierbij ging het om woordenwisselingen die uit de hand waren gelopen.

Reacties
Reactie: (Corry)
6-3-2005, 17:28
Wat een gezeur het zal wel weer zo’n 20 jaar duren voor er weer een dik pak sneeuw ligt straks is het weer dat het te warm is of te veel regen valt het is nooit goed.

Reactie: (Daniël)
4-3-2005, 12:44
Eindelijk weer eens sneeuw en gelijk begint iedreen weer te zeuren over jeugd die in hun onbezonnenheid sneeuwballen gaat gooien naar auto’s en tegen ramen.Wat een onzin om daar nu zo’n ophef over te maken,waren wij,ouders, anders dan onze kids tegenwoordig? Ook wij gooide sneeuwballen naar auto’s en als er dan een automobilist stopte en achter ons aankwam rende we gewoon weg,tegenwoordig gaat dat natuurlijk niet met al die kinderen die aan overgewicht lijden en daardoor niet snel genoeg weg kunnen komen,dan word je wel gepakt met alle gevolgen van dien,het is natuurlijk wel van de zotte dat je bedreigd wordt met een knuppel,dat soort mensen zouden beter de winter kunnen mijden en of gaan overwinteren in verwegistan of op de 12 etage van een flat gaan wonen zodat zij zeer snel vergeten dat ook zij jong zijn geweest en wel van de sneeuw genoten hebben....wat mij betrefd mag dit weer nog geruime tijd aanhouden al was het alleen al om dit soort mensen te pesten...wanneer gaan we een sneeuwballengevecht houden op de Roode steen?

Reactie: (ingrid )
3-3-2005, 20:13
Zo mag ik even ja het is lastig die sneeuw ballen maar hallo wanneer komt dit voor zoveel sneeuw eens in de twintig jaar, maar moet er dan ook zoveel agresie gebruikt worden mijn zoon was met zijn vrienden ook een sneeuw ballen gevecht aan het houden en geloof me het waren geen ijsballen er kwam per vergissing een sneeuwbal op iemands raam die kwam gelijk met een honkbalknuppel naar buiten kunnen we nou niet wat tolleranter met elkaar opschieten we helpen mekaar uit de sneeuw als we vast staan met de auto kunnen we dit nou ook niet wat beter aan pakken het komt al niet zo vaak voor en kinderen kun je beter met stroop vangen dan met azijn vraag het gewoon en begin niet gelijk te schreeuwen en anders doe je gewoon even vriendelijk mee met het sneeuw ballen gevecht want geloof me het kind komt weer boven in je geniet nog even want je bent zo weer oud

ingrid