Songfestival op scholengemeenschap Copernicus

ingevoerd op 23-3-2005

Al weken is het overduidelijk dat het songfestival er weer aankomt op de Copernicus. Iedereen heeft het er namelijk over. Op 25 maart is het gelukkig alweer zover. De aanmelding is ook dit jaar weer overweldigend. Wel 40 solo-artiesten of groepjes hebben zich opgegeven.  In de afgelopen tijd zijn er drie voorrondes geweest, want er moeten mensen afvallen omdat het songfestival anders tot midden in de nacht zou duren. Maar ook de voorrondes hebben al veel publiek  getrokken.
In een interview met mevrouw Annemarie Carpentier, muziekdocent van de Copernicus, komt naar voren dat de opzet van het songfestival in de loop der jaren veel professioneler is geworden. Alle optredens zijn helemaal ‘life’, dat houdt in dat de begeleiding, het dansen en de zang door alle artiesten helemaal zelf wordt gedaan. Geen bandjes of karaoke acts. Daar kunnen professionele artiesten vaak nog niet aan tippen.
 Dit jaar is er een splitsing gemaakt tussen optredens van onderbouw- en bovenbouwleerlingen. Voor de pauze de scholieren van de eerste drie klassen, waaronder drie prijzen te verdelen zijn en na de pauze zijn klas 4, 5 en 6 aan de beurt waar dus eveneens drie prijzen voor beschikbaar zijn.
 Een greep uit het programma: onze eigen Linda, Roos en Jessica, namelijk Kirsten, Amber en Carmen met ‘Ademnood’, een optreden van Lotte, begeleid door Ton Zuininga, een muzikale leraar. Lotte zingt ‘I am okay’ nu alleen nog bekend van Christina Aquilera, maar dat duurt vast niet lang meer. Jurre en Koen zullen op eigen wijze ‘Tears in heaven’ van Eric Clapton vertolken. Er is een grote variatie in de verschillende acts. Het zal voor de jury geen gemakkelijk taak zijn. Er wordt al druk gespeculeerd over wie de winnaars zullen zijn. Er zijn veel kanshebbers, maar 25 maart zullen we het weten.
 Naast de leerlingen zijn er veel leraren in touw voor bijvoorbeeld het geluid en het licht, de kledingadviezen, de grime en de technische ondersteuning. 
 Kortom, het songfestival van de Copernicus zal weer een daverend succes zijn. Zoals altijd een uitverkocht huis.