Inspraak bouwplan locatie Streekziekenhuis

ingevoerd op 5-4-2005

Terra Marique, het samenwerkingsverband van Intermaris Woondiensten en Zeeman Vastgoed, heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van 300 woningen op het terrein van het voormalige Streekziekenhuis. Het bouwplan voorziet in circa 300 woningen.
Langs de Provincialeweg (N506) komen woningen in gestapelde bouw. De hoogte van deze bebouwing loopt van west naar oost af van 7 naar 4 bouwlagen. Tussen deze bebouwing en de Wabenstraat is in carrévorm een aantal eengezinswoningen gesitueerd, deels rijen- en deels twee-onder-een-kap. De woningen hebben twee bouwlagen met een zadeldak.
De rand aan de oostzijde van de locatie bestaat geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen hebben twee bouwlagen met een lessenaarsdak. Op de plaats waar thans het Liornehuis staat is een woontoren gedacht, bestaande uit drie delen, die in hoogte variëren van 6 tot 10 bouwlagen.
Voorts voorziet het plan in aanpassing van het profiel van de Wabenstraat. De rijbaan wordt versmald naar circa 5,5 meter. Deze breedte past beter bij de huidige functie van de weg.
Aan het bouwplan kan medewerking worden verleend door toepassing van een procedure als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening liggen de ingediende bouwtekeningen van 31 maart t/m 27 april ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis van Hoorn. Dit loket is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.
Gedurende deze periode is het mogelijk een schriftelijke inspraakreactie bij het college van B en W in te dienen.